Beveiligers zijn afdoende om veilig en gezellig uit te gaan bij de Graaf Wichman.
Beveiligers zijn afdoende om veilig en gezellig uit te gaan bij de Graaf Wichman. Foto: Bob Awick

'Deur-dichtregel' horeca Graaf Wichman vervalt

Bedrijven

HUIZEN - De regeling waarbij de deuren vanaf 2.15 uur sloten voor nieuwe bezoekers bij horecagelegenheden van uitgaanscomplex Graaf Wichman vervalt. De inzet van beveiligers tegen de overlast blijkt succesvol.

Met de ondernemers is overeengekomen dat bezoekers met ingang van vrijdag 30 maart op vrijdag en zaterdag weer tot 03.45 uur naar binnen kunnen bij Grand Café t heertje, eethuis Kambur, Pizzeria Marino en Irish Pub Holy Moly. De sluitingstijd van de horeca Graaf Wichman blijft 04.00 uur.

Incidenten
De maatregel om de deuren te sluiten voor bezoekers na 2.15 uur werd op 16 februari ingevoerd om om het aantal incidenten op straat rondom de Graaf Wichman terug te dringen. Bij een evaluatie blijkt nu dat de inzet van beveiligers succesvol is.

"Burgemeester Sicko Heldoorn heeft er daarom vertrouwen in dat de ingevoerde 'deur-dichtregel' kan komen te vervallen met ingang van aankomend weekeinde. Met de horecaondernemers van de Graaf Wichman zijn nu goede en sluitende afspraken gemaakt over veilig en gezellig uitgaan", aldus de gemeente.

Beveiligers
"De afspraken bestaan uit een blijvende gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid binnen en buiten de horecabedrijven en de vaste aanwezigheid van twee extra beveiligers buiten in de nacht van zaterdag op zondag tot 04.30 uur."

"Daarnaast brengen alle horecabedrijven hun privaat cameratoezicht op orde, net zoals de gemeente dat heeft gedaan. Ook worden er nog stappen gezet om de verlichting te verbeteren. Deze afspraken zijn vandaag ondertekend door alle betrokken ondernemers."

Uit de krant