Onenigheid over de inrichting van het openbaar gebied was de bekende druppel.
Onenigheid over de inrichting van het openbaar gebied was de bekende druppel. Foto: Vincent Snoek

Zorgen om toekomst gebied rondom De Krachtcentrale

za 31 mrt 2018, 07:02 Bedrijven

HUIZEN - Pieter Hogenbirk heeft een brief geschreven over wat er speelt rondom de Krachtcentrale. Hij maakt zich zorgen over de toekomst van het gebied.

Pieter vormt samen met Peter Kos het koppel dat van De Krachtcentrale een mooie trekker wil maken aan de Havenstraat. Ze zijn al vanaf 2014 bezig met hun plannen toen bekend werd dat de gemeente De Krachtcentrale wilde kopen en gaan herbestemmen.

Tegenstrijdige informatie
Er werd een tender uitgeschreven die hen uiteindelijk werd gegund. De samenwerking met de gemeente liep niet altijd soepel en er werd regelmatig tegenstrijdige informatie verstrekt.

Nu er onenigheid met de gemeente is over de inrichting van het terrein heeft Pieter een brief geschreven om zijn frustratie te uiten. Het was de bekende druppel.

Niemand luistert
"Ik heb het idee dat ik sta te schreeuwen en dat niemand luistert", licht Pieter zijn brief toe. Hij schreef hem op persoonlijke titel. "Ik heb het wel besproken met Peter hoor, maar die is druk met de verbouwing van De Krachtcentrale en hij kan dit er op het moment helemaal niet bij hebben. Daarom ben ik hier nu mee bezig."

Hij vergelijkt het met de aankoop van een huis: "Je hebt een schouw en koopt het zoals je het ziet. Dan verwacht je niet dat als je de sleutel hebt en je bij je huis aankomt dat de oprit verdwenen is, het gas en licht zijn afgesloten en de tuin een witte zandvlakte is geworden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant