Nieuw onderkomen Volkstuinders Vereniging staat er spoedig | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het fundament is gelegd.
Het fundament is gelegd. (Foto: Bob Awick)

Nieuw onderkomen Volkstuinders Vereniging staat er spoedig

  Buurt / wijk

HUIZEN - Voorzitter Hans van der Veen wilde vorige week even nog niet praten over de bouw van het vaste onderkomen voor de leden van Volks Tuinders Vereniging Huizen. De vergunning voor het nieuwe complex was al binnen, maar twee buurtbewoners waren daar niet blij mee. Een week later zijn echter alle bezwaren van tafel en staat niets de nieuwbouw in de weg.

De omwonenden waren het vooral niet eens met de hoogte van het nieuwe pand (hoogste punt vier meter) en vreesden extra parkeerdruk, aldus Van der Veen. Hoewel hij alle vertrouwen had in een goede afloop voor de verenging en de bouw, is de voorzitter blij dat de bezwaren zijn ingetrokken en het complex er over een maand al zal staan. "Je weet dat je goed bezig bent, maar als er dan bezwaren komen, ga je toch nadenken. Toen alle bezwaren waren ingetrokken gingen de vuurpijlen af."

Overigens was de bouw al gestart. Dat moest wel, zegt Van der Veen, want langer wachten in deze 'overspannen' bouwmarkt had maanden uitstel betekend. Begin deze maand zijn daarom al 43 heipalen de grond in gegaan en vervolgens het beton gestort. Eind deze maand komen de spanten van het pand en twee weken later staat het er definitief. Daarna begint de inrichting.

Tekst gaat onder afbeelding verder.

Maar eerst nog even terug naar die dramatische zondagnacht vorig jaar augustus. Hoge vlammen kwamen boven de loods uit die in zijn geheel - inclusief alle materialen - uitbrandt. De verslagenheid was groot. Van alle materialen, want alles wat de leden nodig hadden stond er, was niets over.

Op dat moment liet de Huizer samenleving zich van haar beste kant zien. Al snel kwam er support in de vorm van gelden en materialen. Ook kwam er een tijdelijk onderkomen waarmee de leden voorlopig, aldus Van der Veen, "goed uit de brand zijn geholpen". En ook beschikten de tuinders al snel weer over een broodnodige tractor. De voorzitter reisde zelf het hele land door om spullen - die hij vaak ontdekte via Marktplaats - op te halen. Zo kreeg de vereniging voor een goede prijs uitstekende machines.

Om de mogelijkheden voor een vast onderkomen te bespreken ging de vereniging vanaf begin dit jaar in gesprek met de gemeente. Uiteindelijk kwam er een deal over het nieuwe vaste onderkomen. Van der Veen vertelt dat er een rechthoekig gebouw komt van 10 bij 25 meter en vier meter hoog. Het oude L-vormige complex was drie meter hoog.

De nieuwe, gelijkvloerse ruimte kan volgens Van der Veen vanwege de vorm praktischer worden ingericht. Er komen een werkplaats, kantine en toiletruimte (ook voor mindervaliden). Ook komt er een winkeltje waar de leden meststoffen en zaden kunnen aanschaffen. Kosten: 125.000 euro. "De ruimte is nu zo dat we hem optimaal kunnen benutten", zegt Van der Veen. "We zijn hier echt super dolblij mee."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>