Afbeelding

Bibliotheek biedt Digimaatjes aan

Buurt & wijk

HUIZEN - De bibliotheek introduceert Digimaatjes voor hulp bij computervragen. Deze is voor mensen die behoefte hebben aan één op één begeleiding bij specifieke vragen.

Vragen over bijvoorbeeld computer-, laptop- of tabletvragen, of als mensen in hun eigen tempo willen leren werken met een bepaald programma of app, dan is de cursus Digimaatjes geschikt.

Steeds snelller
De samenleving digitaliseert steeds sneller, zelfs vergaderen, boodschappen doen, bankieren, beeldbellen met je dierbaren etcetera. Terwijl die dingen best leuk zijn om te doen, vooral voor ouderen.

Het project Digimaatjes ondersteunt hierbij en streeft ernaar om mensen digitaal meer zelfredzaam te maken. Ook willen ze laten zien dat het naast ‘handig’ ook leuk is om actief te zijn op digitaal gebied.

Tijdens de cursus
Tijdens de cursus worden geïnteresseerden gekoppeld aan een enthousiaste vrijwilliger, die een plan maakt. Samen wordt bepaald hoe vaak de geïnteresseerde en vrijwilliger bij elkaar komen om wegwijs te worden op digitaal gebied

Aanmelden kan via de website van de bibliotheek of bij de balie van de bibliotheek vestiging: bibliotheekhlb.nl/Leren/meer-doen-met-de-computer/Digitaal.

Uit de krant