Verlichte Aanloophaven brug.
Verlichte Aanloophaven brug. Foto: Bob Awick

VaarKracht neemt met pijn in het hart afscheid van brug Aanloophaven

Buurt & wijk

HUIZEN - Vijf vaarseizoenen heeft Stichting VaarKracht in samenwerking met de buurtbewoners rond de Aanloophaven Huizen de bediening van de brug verzorgd.

De brugwachters vormden een hechte groep en organiseerden samen meerdere kleine en grote activiteiten. Ook werd aandacht gegeven aan het mooier en gezelliger maken van de buurt. 

Sociaal ontwikkelbedrijf
Met het komende vaarseizoen in zicht, heeft de gemeente Huizen besloten om aan de locatie, de voormalige zeilschool, een sociaal maatschappelijke invulling te willen geven.

Het idee, waar onderzoek naar wordt gedaan, is om een sociaal ontwikkelbedrijf, eventueel in samenwerking met een commercieel bedrijf op poten te zetten. In deze context is voor een stichting zoals VaarKracht geen plaats meer.

Sleuteloverdracht
Woensdag 14 december heeft Robert Rust van VaarKracht tijdens een overleg met wethouder Roland Boom en anderen de sleutel van de brug overgedragen aan de gemeente Huizen. Daarmee neemt VaarKracht niet meer deel aan verdere ontwikkelingen rond de brug Aanloophaven.

De stichting kijkt terug op een mooie periode waarin buurtbewoners elkaar op verrassende wijze hebben leren kennen, met vele mooie momenten zoals het maandelijkse Buurten bij de Brug.

De buurtbewoners zijn door wethouder Boom uitgenodigd om betrokken te blijven en mogelijk deel te nemen aan het gemeentelijke initiatief.

Uit de krant