De ophaalbrug van de Aanloophaven.
De ophaalbrug van de Aanloophaven. Foto: Gerrit Plaggenburg

Nieuwe ‘Buurtvereniging Aanloophaven’ gaat ophaalbrug bedienen

Buurt & wijk

HUIZEN - ‘Buurtvereniging Aanloophaven’ is 15 maart door het zetten van handtekeningen onder de statuten bij de notaris een feit. De vereniging gaat ook zorgdragen voor bediening van de ophaalbrug.

Het doel van de buurtvereniging is het organiseren van buurtactiviteiten die de onderlinge contacten en de saamhorigheid in de buurt bevorderen.

Daarnaast wordt de buurt verlevendigd door bijvoorbeeld het planten van bloemen en het plaatsen van picknicktafels.

Voor hele buurt
Deze activiteiten zijn voor de hele buurt en worden bekostigd met een subsidie die de gemeente beschikbaar stelt voor het bedienen van de brug.

De buurtvereniging is er voor alle buurtbewoners, ook voor degene die de brug niet bedienen. Iedereen kan deelnemen aan de activiteiten die gedurende het jaar in de omgeving van de brug worden georganiseerd.

Activiteiten
Op dit moment staan een aantal activiteiten op de agenda zoals de opening van het brugseizoen met een buurt barbecue, midzomernacht borrel en de Brugparade in samenwerking met de Theaterroute.

Daarnaast staan er diverse sportieve activiteiten georganiseerd samen met de buurtsportcoaches op de planning. Ook is er nog plaats voor andere leuke ideeën vanuit de buurt.

Pannenkoekendag
De eerste activiteit van de Buurtvereniging Aanloophaven is vandaag, 18 maart. De buurtvereniging sluit dan aan bij de Huizer Pannenkoekendag van Buurten met Buren en Versa Welzijn.

Tussen 13.00 en 15.00 uur worden bij de brug pannenkoeken gebakken en uitgedeeld aan voorbijgangers.

Brugbediening
Onderdeel van Buurtvereniging Aanloophaven is de bediening van de ophaalbrug door buurtbewoners. Hiervoor geeft de gemeente Huizen een subsidie.

Inmiddels hebben zich 27 buurtbewoners als brugwachter aangemeld. Brugwachters wonen op maximaal 10 minuten van de brug.

Inzetrooster
Door middel van een inzetrooster worden de diensten verdeeld. Er zijn brugwachters die een vast dagdeel per week op zich nemen, anderen vullen hier en daar een dienst op. Iedereen doet wat die kan.

Vrijdag 31 maart wordt tijdens een buurtbarbecue door wethouder Roland Boom het brugseizoen officieel geopend.

Website
De Buurtvereniging zal onder andere door middel van de website BrugwachtersHuizen.nl en de nieuwe Facebookpagina: Brugwachters Huizen–Buurtvereniging Aanloophaven haar activiteiten kenbaar maken.

Ook zal regelmatig een nieuwsbrief worden verstuurd aan geïnteresseerden. Hiervoor kunnen belangstellenden zich via de website opgeven.

Uit de krant