Bolletje Rolletje huurt jaarlijks de grote zaal van wijkcentrum 't Holleblok voor een week kindertoneel in de vakantie.
Bolletje Rolletje huurt jaarlijks de grote zaal van wijkcentrum 't Holleblok voor een week kindertoneel in de vakantie. (Foto: Bastiaan Miché)

Vooral ligging van 't Holleblok in wijkcentrum is uniek

  Buurt / wijk

HUIZEN - Huizen heeft diverse centra waar wijkbewoners terecht kunnen voor verschillende activiteiten. Vroeger werden dit buurthuizen genoemd, maar tegenwoordig zijn er allerlei andere namen in omloop.

Wat gebeurt er in die centra en wat kenmerkt ze? Vragen die aan bod komen in een serie over dé plek in de buurt waar van alles gebeurt! Deze week 't Holleblok, dat midden in de wijk bij de winkels en het gezondheidscentrum ligt.

Hart
Wijkcentrum 't Holleblok aan de Holleblok 2 ligt echt in het hart van de wijken Huizermaat en Bovenmaten. Bij het wijkwinkelcentrum, het gezondheidscentrum, scholen en de sportzaal.

"Ik denk dat dat het wijkcentrum ook uniek maakt", zegt Herjan Gerlings, sociaal werker bij het wijkcentrum. Samen met Janny Hospers, ook sociaal werker, beheerder Greetje van der Vliet en vrijwilligers Ananda Sjoordema en Ineke Hilgersom-van den Brink vertelt hij over 't Holleblok.

Bewegen
Hij houdt zich ook bezig met het project 'Zelf aan Zet', dat samen met de gezondheidscentra in de wijken is opgezet. "Bij dit project ben ik ook buurtsportcoach. Het is de bedoeling dat we de drempel slechten om mensen te laten bewegen."

"De bedoeling is dat ze daarbij ook minder gebruikmaken van de gezondheidszorg. Het wordt ook wel 'welzijn op recept' genoemd. De dokter schrijft het uit aan mensen die het nodig hebben en ik verbind deze mensen met het bestaande aanbod. Natuurlijk kunnen we ook samen nieuwe initiatieven opzetten, maar uiteindelijk moeten mensen het zelf doen", vertelt Herjan enthousiast.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten
 

Nieuwsblad voor Huizen nieuwsbrief

Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail