Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Gooise natuur is open, maar houd afstand en vermijd drukte

  Coronavirus

HUIZEN - Even uitwaaien in de Gooise natuur en de gedachten verzetten - zeker in deze tijd voor veel mensen belangrijk - mag tijdens deze mooie zaterdag. Wel doet Natuurmonumenten een oproep aan ieder: vermijd drukke plekken, ga op rustige tijdstippen, kom met maximaal twee personen (gezinnen uitgezonderd), houd afstand en blijf thuis bij griepverschijnselen.

In de weekenden en bij mooi weer ook doordeweeks, trekken veel mensen de natuur in. Het is dan extra belangrijk om alert te zijn en drukke plekken te vermijden. 

Bij grote drukte kunnen boswachters aan bezoekers vragen om weg te blijven. En minder ervaren mountainbikers krijgen ook het verzoek om thuis te blijven. "Je brengt hiermee jezelf en anderen in gevaar." 

Ook is er de vraag om rekening te houden met drukte op parkeerplaatsen, bij entrees en recreatieve voorzieningen in de verschillende gebieden van Natuurmonumenten, waaronder de ‘s-Gravelandse buitenplaatsen, het Naardermeer de Loosdrechtse plassen. 

Vanwege het coronavirus zijn alle bezoekerscentra en infopunten tot nader orde gesloten. Alle excursies in gebieden en bij bezoekerscentra zijn tot 6 april geannuleerd. 

Meer berichten