Foto: RIVM
corona

Liveblog corona in Huizen 6-12 april

  Coronavirus

HUIZEN - Vandaag starten we met een nieuw liveblog voor komende week, waarin we het nieuws rondom de coronacrisis in het kort bijhouden.

Tekst ververst automatisch

Dit liveblog wordt regelmatig bijgehouden, maar er kan tijd zitten tussen het moment waarop een nieuwsbericht gepubliceerd is en het in dit blog wordt vermeld. Er is ook een dossier over corona. Klik op het blokje corona boven de titel of hier om alle berichten die te maken hebben met corona op onze website overzichtelijk bij elkaar te zien in dit dossier. Zelf iets te melden aan ons? Mail naar redactie@NieuwsbladvoorHuizen.nl.

Het liveblog van 30 maart tot en met 5 april is hier te vinden.
Het liveblog van 23 tot en met 29 maart is hier te vinden.
Het liveblog van 12 tot en met 22 maart is hier te vinden.

Zondag 12 april

17.21 uur Speciale coronateststraat voor zorgmedewerkers
Zorgmedewerkers in de regio kunnen sinds afgelopen week in de zogenaamde coronateststraat van de GGD Gooi en Vechtstreek worden gecontroleerd op het coronavirus. Dit gebeurt in de parkeergarage onder het gebouw van de GGD aan de Burgemeester de Bordesstraat in Bussum. Lees hier meer.

12.54 uur Expositie 75 Jaar Vrijheid vanaf nu online toch te zien
Kunstenaars die normaliter meedoen aan de AtelierRoute in Huizen hebben prachtige schilderijen gemaakt met het thema 75 Jaar Vrijheid. Het werk zou in april en mei te zien zijn in de bibliotheek, totdat het coronavirus roet in het eten gooide. Lees hier het artikel.

Zaterdag 11 april

18.18 uur Mooie weer te verleidelijk om thuis te blijven
Het mooie weer van vandaag was te mooi om thuis te blijven voor deze bezoekers van het strand bij de Zomerkade. Ook al wordt er nog zo vaak gevraagd om thuis te blijven. Lees hier meer.

16.42 uur Examenuitslagen middelbare scholen Huizen 4 juni bekend
De middelbare scholen het Erfgooiers College en Scholengemeenschap Huizermaat laten de leerlingen 4 juni officieel weten wie er is geslaagd, wie nog herkansingen mag doen of wie het jaar over moet doen. Lees het bericht hier.

13.54 uur Topjudoka Nadiah (19) traint thuis door
Topjudoka Nadiah Krachten (19) traint zo goed als het kan tijdens deze coronacrisis thuis om haar conditie bij te houden. "In de achtertuin hebben we een soort krachthonk gebouwd", legt ze uit. De spullen kreeg ze van Rebelsport te leen. "Ik heb zelfs judomatten mee gekregen." Lees hier het uitgebreide artikel met foto's.

10.10 uur GAD blijft oproepen: vermijd scheidingsstations
Eerdere oproepen van de GAD om het afval even niet te dumpen bij één van de vier afvalscheidingsstations in 't Gooi en de Vechtstreek hebben tot dusver weinig opgeleverd. Lees hier het artikel.

8.24 uur Wandel mee vanuit je luie stoel
Het is ongelooflijk verleidelijk om met dit prachtige weer massaal de natuur in te trekken... als we niet in een coronacrisis zouden verkeren. De Groene Afslag nodigt als alternatief samen met het Goois Natuurreservaat daarom iedereen uit voor een wandeling door de Gooise natuur vanuit de luie stoel thuis. Hier zie je de video.

Vrijdag 10 april

15.10 uur Versterkte gebedsoproep moskee voor standvastigheid in deze tijd
De islamitische gebedsoproep is vanmiddag ook in Huizen versterkt te horen geweest. Bij de Selimiye moskee was dit tussen 13.45 en 13.47 uur het geval. De oproep zal vrijdagmiddag versterkt te horen zijn, totdat er weer in de moskee gebeden kan worden. Zie hier de video van de gebedsoproep en het artikel.

15.02 uur Minder coronapatiënten op IC Tergooi
Het aantal coronapatiënten op de intensive care-afdeling (IC) in Tergooi is sinds gisteren iets afgenomen. Stond donderdag de teller op twaalf IC-patiënten, nu zijn dat er tien. Overigens is het totaal aantal coronapatiënten in het Gooise ziekenhuis ten opzichte van donderdag onveranderd gebleven. Dat zijn er nog altijd 23.  Ook goed nieuws: er is sinds gisteren niemand in Tergooi aan de gevolgen van het virus overleden.

13.50 uur Boswachters bezorgd over de kwetsbare dieren in broedseizoen
Boswachters van het Goois Natuurreservaat maken zich - nu mensen massaal de natuurgebieden bezoeken - grote zorgen over de verstoring van vele dieren in het broedseizoen. "De natuur is nu het meest kwetsbaar", is de boodschap. Lees hier het artikel met een video met de oproep.

10.41 uur Raadsvergadering 16 april gaat gewoon door
De geplande raadsvergadering van 16 april zal gewoon doorgaan. Deze vergadering vindt deels plaats in de raadzaal en deels digitaal, net zoals de commissievergadering van afgelopen dinsdag. Lees het bericht hier.

7.24 uur 'Wellicht' eerste effecten coronacrisis, al blijven huizenprijzen hoog
NVM afdeling 't Gooi gaat er ondanks de coronacrisis niet van uit dat de vraagprijzen van woningen in de verkoop zullen dalen. Veel vraag en weinig aanbod drijft in de regel de prijzen omhoog in plaats van naar beneden, is de gedachte. Wel zijn 'wellicht de eerste tekenen van de crisis te bespeuren'. Lees hier meer.

Donderdag 9 april

17.18 uur Mooi eerbetoon: Gooise brandweer maakt herrie bij Tergooi
De ene hulpdienst steunt de andere. Met die gedachte stond de brandweer Gooi en Vechtstreek donderdagmiddag voor de twee ziekenhuizen van Tergooi in Hilversum en Blaricum. En daarbij natuurlijk gingen de sirenes kort aan. Lees hier het uitgebreide artikel met foto's.

16.42 uur Storm richting ondernemersloket iets gaan liggen 
De storm richting het regionaal ondernemersloket is iets gaan liggen. De teller staat nu op een kleine zesduizend ingediende aanvragen, terwijl dat er een week terug al vijfduizend waren. Lees het bericht hier.

15.17 uur Veiligheidsregio komt met maatregelen komend paasweekend
De zeven burgemeesters van de Gooi en Vechtstreek hebben gisterenmiddag in het regionaal overleg een aantal besluiten genomen met het ook op het aankomende paasweekend. Uitgangspunt is dat de regio bewoners aanspreekt op de eigen verantwoordelijkheid. Lees hier het artikel.

14.29 uur Weer aanvullende maatregelen zaterdagmarkt
De gemeente Huizen neemt voor de zaterdagmarkt weer aanvullende maatregelen, ondanks dat de markt door eerdere maatregelen steeds goed is verlopen. 'Zodat bezoekers en ondernemers meer ruimte hebben om zich aan de veiligheidsvoorschriften te houden.' Lees hier wat de maatregelen inhouden.

11.05 uur De Zonnebloem verwent met Riki Stichting deelnemers met paaschocolade
Stilzitten doen de Zonnebloem vrijwilligers nooit, want ook al zijn alle activiteiten en huisbezoeken tot nader order stopgezet in verband met het coronavirus, toch zijn ze weer bezig met het bedenken en organiseren van allerlei dingen, zoals een bel- en een paasactie. Lees hier het artikel.

Woensdag 8 april

17.02 uur Steun lokale media is belangrijke motivatie voor redactie en lezers
Uitgeverij Enter Media, van onder andere het Nieuwsblad voor Huizen, is verheugd met het tijdelijke steunfonds dat mediaminister Slob in het leven heeft geroepen voor lokale media. Het helpt om de nieuwsvoorziening en distributie van de huis-aan-huiskrant in deze regio - voorlopig - overeind te houden. Lees hier het artikel.

14.41 uur Nu 29 coronadoden in Gooi en Vechtstreek 
Er zijn tot dusver 29 mensen uit 't Gooi en de Vechtstreek overleden aan de gevolgen van de coronacrisis: 18 mannen en 11 vrouwen. Dat meldt de regionale GGD. Van het aantal doden, komen er 4 uit Huizen. Lees hier meer.

12.20 uur Belgische 'Blaricumse' bakt tijdens coronacrisis Vlinderwafels voor Voedselbank-jeugd Huizen
Om van haar beperkt houdbare producten af te komen, bakt Andrea Rogiers vandaag belangeloos 120 vlinderwafels en deelt ze deze morgen uit aan voedselbankklanten in Huizen. Vorig weekend haalde de geboren Belgische na maanden wachten eindelijk haar foodtrailer De Zoete Zondaar op, maar door het coronavirus zijn alle evenementen in april en mei geschrapt en nu staat de foodtrailer dus werkloos voor de deur. Lees hier het bericht.

Dinsdag 7 april

18.01 uur Negen patiënten Tergooi overleden door corona
In Tergooi zijn tot dusver negen patiënten overleden door het coronavirus. Dat maakt het ziekenhuis vandaag bekend. Maandag stond de teller nop op zeven overleden patiënten. Lees hier meer.

12.02 uur Op (k)raamvisite bij kuikentjes van basisschool De Ark
Leerlingen van groep 6 van PCBS De Ark mochten onlangs even op kraamvisite bij de pas uitgekomen kuikentjes. Het bezoek vond plaats via het raam, zodat voldaan kon worden aan de maatregelen die gelden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees hier het bericht.

10.45 uur Verzorgingstehuizen: zorgen om zieken en aan de andere kant hartverwarmende acties
Verzorgingstehuizen in Huizen zijn al bijna drie weken afgesloten voor bezoekers. Een voorzorgsmaatregel die bij De Marke - De Meenthoek er voor heeft gezorgd dat er nog geen mensen ziek zijn. Bij Voor Anker woedt echter de corona-uitbraak die er al eerder was toch nog voort. Aan de ene kant is er zorg voor en om de zieken en aan de andere kant ervaren verzorgingstehuizen ook hartverwarmende acties van inwoners. Lees het uitgebreide verhaal hier.

Maandag 6 april

18.55 uur Annemarie krijgt eerste bos van Bloemen-5-Daagse TijdvoorMeedoen
Annemarie kreeg vanmorgen de eerste bos bloemen van de Bloemen-5-Daagse van TijdvoorMeedoen (TvM). De bloemen worden bezorgd door chauffeur Tijmen met de Delly, het vervoermiddel van TvM. Lees hier meer over de actie en hoe TijdvoorMeedoen ook in deze tijd contact probeert te houden met alle deelnemers.

18.33 uur Politiek gaat door: morgen commissievergadering Sociaal Domein
De politiek in Huizen heeft een manier gevonden om toch door te gaan met vergaderen. Morgen is er een commissievergadering Sociaal Domein. Geïnteresseerden wordt gevraagd niet te komen. De vergadering is live te volgen via streaming en inspreken kan eventueel digitaal via mail. Lees hier meer.

15.51 uur Nu 30 coronapatiënten in Tergooi opgenomen 
In Tergooi worden momenteel dertig besmet bewezen coronapatiënten verzorgd. Hiervan liggen er elf op de intensive care. Dat laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten. Lees hier het bericht.

15.34 uur Zanggroep Labalade verrast bewoners de Amer met concert
Zanggroep Labalade heeft gisterenmorgen de bewoners van wooncomplex de Amer verrast met een concert. In het huis van Philadelphia wonen mensen met een verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en ouderen. Iedereen heeft een eigen appartement. Lees hier het bericht.

15.18 uur Aantal opgenomen coronapatiënten in het ziekenhuis stijgt in regio
Het aantal opgenomen coronapatiënten in het ziekenhuis stijgt in de regio. Alleen in Eemnes is het gelijk gebleven ten opzichte van vorige week dinsdag. Uit Huizen liggen nu 13 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis. Zie hier de cijfers.

14.08 uur Vijf tips over hoe om te gaan met burenirritaties
Buurtbemiddeling van Versa Welzijn heeft vijf tips opgesteld om te gaan met burenirritaties. "Door de maatregelen vanwege het coronavirus zijn veel mensen, jong en oud, meer thuis dan anders. Er kunnen daardoor extra veel irritaties tussen buren ontstaan. Aanbellen bij de buren is in deze tijd niet altijd een verstandige optie." Lees de tips hier.

10.53 uur Matthäus-Passion Huizen verplaatst naar 31 maart 2021
Het bestuur van de Matthäus-Passion heeft besloten de uitvoering te verplaatsen naar 31 maart 2021. Op een nader te bepalen moment kunnen mensen hun gekochte kaartje inwisselen voor deze voorstelling. Ze kunnen ook afzien van de ruil en het geld van het kaartje is dan een donatie. Lees hier het hele bericht.

Meer berichten