Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

GAD blijft oproepen: vermijd scheidingsstations

Coronavirus corona

HUIZEN - Eerdere oproepen van de GAD om het afval even niet te dumpen bij één van de vier afvalscheidingsstations in 't Gooi en de Vechtstreek hebben tot dusver weinig opgeleverd. 

Het is al dagen achtereen filerijden, met name in Hilversum. Daardoor is ook het naastgelegen overlaadstation, waar de GAD het huishoudelijk afval vanuit de hele regio lost, minder goed bereikbaar. "Wij moeten op het moment alle zeilen bijzetten om de primaire taken uit te voeren; huis aan huis inzamelen, legen ondergrondse containers, de bemensing van de scheidingsstations en de klantenservice. De overvolle scheidingsstations zijn op dit moment een lastige kwestie", vindt de GAD. 

De oude bank weg brengen - als de nieuwe binnen is - moet kunnen, aldus de afvaldienst. Maar er zijn ook mensen die langskomen na het opruimen van schuur of zolder. "Dat bezoekje had wellicht ook uitgesteld kunnen worden."

Vanwege de richtlijnen van het RIVM mag er een beperkt aantal auto’s/personen tegelijk op het scheidingsstation, bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden tussen elkaar en de medewerkers, er mogen maximaal twee personen per auto en geen kinderen onder de 18. "We vragen nogmaals nadrukkelijk om zoveel mogelijk het scheidingsstation te mijden. Kom je toch? Wees dan goed voorbereid en scheid thuis al zoveel mogelijk het afval zodat het bezoek snel verloopt. Onze medewerkers bepalen wanneer de laatste auto wordt toegelaten op het terrein, dit zal ongeveer een half uur voor sluitingstijd zijn.”

Uit de krant