Foto: Pixabay

Tergooi heeft weer (twee)coronapatiënten

  Coronavirus

HUIZEN - Corona is nog niet weg. Dat blijkt wel weer nu Tergooi twee patiënten met het coronavirus heeft opgenomen. Zij liggen niet op de intensive care-afdeling, meldt een woordvoerder.

Bijna twee weken lang was het Gooise ziekenhuis coronavrij, al is Tergooi nog goed in staat om coronapatiënten op te vangen. En hoewel de maatregelen in het land zijn versoepeld, geldt dat nog niet voor de bezoekersregeling. Nog altijd maar één persoon mag een patiënt bezoeken.

In de zogenaamde coronateststraat van de GGD Gooi en Vechtstreek in Bussum zijn inmiddels meer dan 5000 mensen getest, waarvan bijna 4000 sinds 1 juni. Vanaf die datum mocht iedereen met klachten getest worden en niet alleen zorg- of onderwijspersoneel. Drie procent van deze 5.075 bezoekers bleek besmet, staat vermeld op de speciale dashboard van de GGD. 

Daarop staat ook dat bij elkaar opgeteld 638 personen in deze regio een positieve uitslag hebben gehad. Daarvan komen er ruim 200 uit Hilversum. Voor zover bekend zijn er in totaal 55 coronapatiënten uit 't Gooi en de Vechtstreek aan het virus overleden.

Meer berichten