Een volgepakte kade bij het Nautisch Kwartier is niet mogelijk, maar er wordt wel gekeken naar een alternatief.
Een volgepakte kade bij het Nautisch Kwartier is niet mogelijk, maar er wordt wel gekeken naar een alternatief. Foto:Bob Awick

Veiligheidsregio: corona maakt Sinterklaasintochten onmogelijk

Coronavirus corona

HUIZEN - De centrale Sinterklaasintochten in ‘t Gooi en de Vechtstreek gaan dit jaar niet door. Vanwege alle coronamaatregelen is dit jaarlijkse feest in november niet te organiseren, meldt een woordvoerder de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. 

Bij het besluit voor wel of niet doorgaan is de zogenaamde noodverordening van 21 augustus gehanteerd. Daarin staat dat het verboden is een samenkomst van meer dan 250 personen (exclusief personeel) in de open lucht te laten plaatsvinden ‘zonder de aanwezigen te placeren, zonder de gezondheid van de aanwezigen te verifiëren en zonder te werken met reservering’. 

Kleinschalig karakter
Ook is er geen landelijke intocht georganiseerd vanuit de NTR. Gemeenten zullen hoogstwaarschijnlijk kiezen voor een kleinschalige decentraal karakter van de Sinterklaasviering; bijvoorbeeld via netwerken van scholen, buurthuizen en sportverenigingen.

“Ik heb het ook net gehoord”, laat Hans Borremans van de Stichting Sint Nicolaas Huizen weten. “Ik kreeg net een kreeg mailtje van de gemeente en de reddingsbrigade en ben ook al gebeld door de NOS. Ik heb het met verbazing gelezen en verder weet ik nog niets.”

Kijken wat mogelijk is
“We gaan met het bestuur nu kijken wat mogelijk is met innachtneming van de coronamaatregelen en bedenken hoe we wel een feestelijk onthaal voor Sint en de kinderen in Huizen kunnen organiseren. Zodra we meer weten, laten we het horen.”

Uit de krant