Foto: Pixabay
corona

Toename coronabesmettingen in Blaricum

  Coronavirus

BLARICUM - Burgemeester Joan de Zwart-Bloch van Blaricum maakt op de website van de gemeente bekend dat er de afgelopen week 9 geregistreerde coronabesmettingen waren in de gemeente. “Deze besmettingen zijn niet te relateren aan 1 zogenaamde ‘brandhaard’”, laat ze weten.

“Landelijk, maar ook in onze regio lopen de coronabesmettingen op. Onze gemeente kwam de afgelopen week voor in de top 5 van het RIVM met het hoogst aantal besmettingen per 100.000 inwoners.”

Hoog in lijsten
“Omdat de aantallen per gemeente omgerekend worden naar het aantal per 100.000 inwoners, staan we gelijk hoog in de landelijke lijsten. Dit gezien ons geringe inwoneraantal.”

Corona dwaalt nog steeds rond; we zijn er nog niet vanaf. Ook ik zou willen dat we coronavrij zijn, en dat we het ‘normale’ leven weer kunnen oppakken. Maar dat is nu eenmaal niet de realiteit. Laten we waakzaam blijven en houd je aan de richtlijnen, ook bij bijeenkomsten met familie en vrienden.”

Corona verslaan
“Blijf bij klachten (ook milde) thuis en laat je testen. Houd 1,5 meter afstand van anderen. Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog. Vermijd drukte. Alleen samen kunnen we corona verslaan”, drukt de burgemeester iedereen nog maar eens op het hart.

Meer berichten