Foto: Bastiaan Miché
corona

Mondneusmasker vanaf vandaag verplicht in Tergooi

  Coronavirus

REGIO - Wie vanaf vandaag Tergooi bezoekt en ouder is dan 13 jaar moet een mondneusmasker dragen. Dit gaat om ‘gewone’ mondmaskers, niet om de zogenaamde medische mondmaskers.

Wanneer patiënten geen eigen mondneusmasker bij zich hebben zullen zij er een in de triagetent ontvangen. Medewerkers van het ziekenhuis dragen een face shield. Momenteel liggen er zeven coronapatiënten in Tergooi. 

Hilversum
Zaterdag werd de hoofdingang van het ziekenhuis in Hilversum opnieuw ingericht. De tenten zijn naar voren gehaald en looplijnen voor bezoekers zijn duidelijker aangegeven met hekken en borden. “Zo hopen wij dat de ingang, die via het triagepunt gaat, duidelijk en toegankelijker wordt in deze speciale coronatijd”, laat het ziekenhuis weten.

Mindervaliden en rolstoelgebruikers kunnen gebruik maken van een speciale doorgang aan de zijkant van het triagepunt. Zij hoeven niet in de rij aan te sluiten. Ook wordt duidelijker aangegeven hoe patiënten en bezoekers het plein voor de hoofdingang weer moeten verlaten.

Aantal besmettingen neemt toe
Ondertussen neemt het aantal coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek verder toe. Vorige week kwamen er in deze regio 276 nieuwe besmettingen bij, waarvan 89 in de teststraat van de GGD in Bussum. Daar lieten de afgelopen week 3365 mensen zich testen en kregen er 185 - dus 96 van buiten deze regio - een positieve uitslag.

Meer berichten