De parkeerplaats van zwembad Sijsjesberg wordt ingericht voor een tweede coronateststraat van de GGD.
De parkeerplaats van zwembad Sijsjesberg wordt ingericht voor een tweede coronateststraat van de GGD. Foto: Carin van den Berg

Tweede coronateststraat GGD komt in Huizen

Coronavirus corona

HUIZEN - De GGD neemt 29 oktober een tweede teststraat in gebruik. Deze teststraat komt op de parkeerplaats van zwembad Sijsjesberg aan de Ericaweg in Huizen.

Vanwege het grote aantal testen, is er behoefte aan testcapaciteit. De GGD is daarom op zoek gegaan naar een extra locatie in de regio, die goed bereikbaar is voor inwoners van de regio.

Gezocht
De Regio adviseert de GGD over geschikte locaties. Samen met de Regio is in Huizen gezocht naar geschikte locaties. Meerdere locaties zijn bekeken, onder andere de pier bij de IJsselmeerstraat, parkeerterrein bij surfschool Gooimeer, parkeerterrein bij de Trappenberg en de parkeerplaats bij zwembad Sijsjesberg.

De locaties zijn alle door de Regio bezocht en beoordeeld op basis van door de GGD gestelde randvoorwaarden. De parkeerplaats bij het zwembad Sijsjesberg is als enige geschikte locatie uit die beoordeling gekomen.

Ingestemd
Op 8 oktober heeft de GGD het college van burgemeester en wethouders schriftelijk verzocht om deze locatie te mogen gebruiken en hiervoor een aanvraag ingediend. Het college heeft hiermee ingestemd.  

De teststraat zal voor een periode van 6 maanden starten, waarna - in onderling overleg tussen gemeente en GGD - per maand verlengd kan worden.

Fietsers en wandelaars
De locatie zal vijf bemonsteringsposities hebben, drie voor automobilisten in een tent met een oppervlakte van ongeveer 120 vierkante meter en twee voor fietsers en voetgangers in aparte tenten van elk 25 vierkante meter.

Daarnaast is het de bedoeling dat er voor de medewerkers van de GGD een tent geplaatst wordt om te pauzeren en dat er sanitaire voorzieningen en een opslag voor de bemonsteringsmaterialen geplaatst worden.

Verkeersregelaars
Het verkeer wordt begeleid met behulp van verkeersregelaars. De omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de komst van de teststraat.

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van de GGD. Het maken van een testafspraak kan online op www.coronatest.nl of dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur via het landelijke afsprakennummer 0800 – 12 02.

Uit de krant