<p>Ondanks de belasting van de GGD-teststraten is het percentage mensen met klachten dat zich getest heeft, gelijk gebleven.</p>

Ondanks de belasting van de GGD-teststraten is het percentage mensen met klachten dat zich getest heeft, gelijk gebleven.

(Foto: © Bob Awick)
corona

Gevoelsmatige dreiging van coronavirus ligt weer op niveau van april

  Coronavirus

BUSSUM - Met de snelle toename van infecties schatten mensen de kans om zelf besmet te raken hoger in dan zes weken eerder (was 10 procent, nu 18 procent). Vijf van de tien mensen maken zich zorgen en drie van de tien voelen zich hulpeloos, bang en ervaren stress. Deze gevoelsmatige dreiging van het nieuwe coronavirus komt daarmee weer op het niveau van april 2020.

Dat blijkt uit de zevende ronde van het gedragsonderzoek van het RIVM en GGD’en dat begin oktober (direct na de persconferentie van 29 september en vóór de nieuwe maatregelen van 13 oktober) is afgenomen.

Mensen geven aan in veel situaties weer vaker afstand te houden en vinden dat dit ook wat makkelijker is geworden. Het draagvlak voor drukte mijden en de 1,5 meter afstand houden, is hoger dan tevoren (boven de 90 procent). En ondanks de belasting van de GGD-teststraten is het percentage mensen met klachten dat zich getest heeft, gelijk gebleven (42 procent versus 45 procent zes weken eerder).

Meer berichten