Drukte bij nieuwe coronateststraat in Huizen.
Drukte bij nieuwe coronateststraat in Huizen. Foto: © Bob Awick

Eerste inwoners door tweede coronateststraat

Coronavirus corona

HUIZEN - De nieuwe coronateststraat in Huizen is vanmiddag meteen goed in gebruik genomen. De eerste mensen met gezondheidsklachten stonden om 14.00 uur klaar om zich te laten testen op het virus in de teststraat naast zwembad Sijsjesberg.

Met de opening van deze teststraat wordt de testcapaciteit in de regio vergroot. Op dit moment zijn nog niet alle testlijnen open omdat er minder aanvragen zijn in Gooi en Vechtstreek. “Deze teststraat is weken geleden al gepland en we kunnen nu opschalen naar zes lijnen indien nodig. Op dit moment is het niet zo druk met testen. Als je vandaag belt kun je morgen getest worden”, vertelt een woordvoerder van de GGD Gooi en Vechtstreek. De eerste coronateststraat is in Bussum. 

De afgelopen week werden 5.037 mensen getest in de teststraat in Bussum, waarvan er 728 een positieve uitslag hadden. Hiervan wonen er 539 in onze regio. Via de telefoon kunnen mensen die een test moeten laten doen een voorkeur opgeven voor de teststraat in Huizen. “Ik weet niet of dat online ook kan. Daar krijg je de eerste mogelijkheid in de buurt.”

Omwonenden

Een aantal direct omwonenden kreeg vanmorgen als eerste de kans om te kijken hoe het eraan toegaat. Zij werden begeleid door wethouder Maarten Hoelscher en directeur Publieke Gezondheid René Stumpel. Niet alle bewoners zijn blij met de extra drukte op de weg bij het zwembad. “Er komt daar dus veel extra verkeers- en geluidshinder en dat tast natuurlijk de leefbaarheid aan. Vooral de bewoners aan de Ericaweg zijn op allerlei manieren de klos”, aldus een van hen. Het verkeer wordt overigens in goede banen geleid door verkeersregelaars.

Volgens de GGD was de rondleiding goed om even rustig met de bewoners te kunnen bekijken waar de eventuele irritaties zitten. “We hebben veel andere locaties bekeken maar die vielen door diverse oorzaken af, de Ericaweg bleef over.” De teststraat blijft zeker zes maanden staan en is ‘winterproof’ ingericht voor de medewerkers met verwarming en een aparte ruimte voor lunch. 

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van de GGD. Het maken van een testafspraak kan online op www.coronatest.nl of dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur via het landelijke afsprakennummer 0800 – 12 02.

Afbeelding

Uit de krant