De teststraat in Bussum.
De teststraat in Bussum. Foto: © Bob Awick

Coronateststraat GGD in Bussum naar Hilversum

Coronavirus

REGIO - De coronateststraat van de GGD Gooi en Vechtstreek bij De Zandzee in Bussum verhuist nog voor de jaarwisseling naar Hilversum. Deze komt op het Arenapark.

De GGD heeft deze week een aanvraag voor de teststraat ingediend, na overleg met Nike, de Rabobank, de ondernemersvereniging OVAEL (Arenapark en Laapersveld) en de VOC (Collectief van de eigenaren). 

Vergunning
De testlocatie komt op Athene, tussen de uitgang van Parking 1 en de in- en uitgang van Parking 2 van Nike, meldt de gemeente Hilversum. “Het streven is om de vergunning voor een tijdelijke testvoorziening zo snel mogelijk gereed te hebben zodat de opbouw van de teststraat nog voor de kerstdagen kan plaatsvinden.”

Bezoekers en medewerkers van Nike kunnen veilig en rechtstreeks naar Parking 2. Een bezoek aan de teststraat gaat op afspraak, zodat er een vlotte doorstroming is van mensen en auto’s. De testlocatie wordt voorzien van bebording, zodat bezoekers niet onnodig hoeven te zoeken.

Meer mensen
Een woordvoerder van de GGD Gooi en Vechtstreek noemt twee redenen voor de verhuizing: op de locatie in Hilversum kunnen meer mensen getest worden dan in Bussum. Daarnaast kan er op het Arenapark een grotere tent komen voor de medewerkers waar zij kunnen lunchen en koffie drinken. “Het wordt voor hen iets aangenamer om in de winter hun werk te kunnen doen.”

Uit de krant