Er komt een vierde rij bij in de teststraat in Huizen.
Er komt een vierde rij bij in de teststraat in Huizen. Foto: Bob Awick

Verhuizing coronateststraat Bussum naar Hilversum uitgesteld, Huizen een straat meer

Coronavirus corona

REGIO - De opening van de coronateststraat op het Arenapark in Hilversum is enkele weken uitgesteld. Het was de bedoeling dat de teststraat donderdag open zou gaan, maar dat wordt nu begin januari.

De reden voor de vertraging zijn ‘logistieke problemen’, aldus een woordvoerder van de GGD Gooi en Vechtstreek. Het was de bedoeling dat voor de kerst de teststraat in Bussum zou verhuizen naar het Athene op het Arenapark.

Op de locatie in Hilversum kunnen meer mensen getest worden dan in Bussum, was de uitleg van de GGD. Daarnaast kan daar een grotere tent komen voor de medewerkers waar zij kunnen lunchen en koffie drinken. “Het wordt voor hen iets aangenamer om in de winter hun werk te kunnen doen.”. 

Huizen
Omdat de GGD de komende wintermaanden wel meer mensen verwacht die zich willen laten testen op corona is de testlocatie in Huizen uitgebreid met een vierde rij. Samen met de locatie in Bussum, die voorlopig dus open blijft, biedt de GGD Gooi en Vechtstreek dagelijks 1.300 plekken om te testen.

Ook op 24, 25, 26 en 31 december én op 1 januari kunnen mensen tussen 8.00 uur en 20.00 uur bellen met 0800 – 1202 voor een coronatest afspraak. Met gebruik van DigiD kunnen zij 24 uur per dag, 7 dagen in de week, een afspraak inplannen via coronatest.nl. Ook bij de coronateststraten in Bussum en Huizen gelden tijdens de feestdagen de normale openingstijden. 

Tienduizend
Inmiddels zijn er sinds de uitbraak van het coronavirus meer dan tienduizend besmettingen vastgesteld in ‘t Gooi en de Vechtstreek, blijkt uit het Corona Dashboard van de GGD. De teststraten van de GGD in deze regio verwelkomden sinds 1 juni bijna honderdduizend mensen. Inmiddels zijn er 131 inwoners uit deze regio, waarvan 86 gemeld door verpleeghuizen, overleden.

De afgelopen zeven dagen werden in Huizen en Bussum 8615 mensen getest op COVID-19. Van hen kregen er 965 een positieve uitslag. Bij elkaar 1105 inwoners van deze regio werden afgelopen week positief getest. Positief puntje is dat na afgelopen donderdag, toen een recordaantal van ruim 200 inwoners positief waren getest, het aantal nieuwe besmettingen iedere dag iets daalde.

Uit de krant