Afbeelding
Foto: Pixabay

Coronavaccinatiepaviljoen op terrein van Visio Amersfoortseweg

Coronavirus corona

HUIZEN - Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen, wordt vanaf 18 januari de regionale plek waar het vaccineren tegen het coronavirus gaat plaatsvinden. Zorgmedewerkers zijn als eerste aan de beurt.

Koninklijke Visio en Stichting Novum, eigenaar van het terrein, hebben hun locatie beschikbaar gesteld aan de GGD om te beginnen met het vaccineren tegen corona. Het is een centraal gelegen locatie, makkelijk bereikbaar vanaf de A1, en er kan op deze locatie zorgvuldig rekening gehouden worden met de benodigde veiligheidsmaatregelen.

“Uiteraard is er ook veel aandacht voor een soepele verkeersafwikkeling. Omwonenden zijn begin van deze week hierover geïnformeerd”, bericht de GGD. De gemeente Huizen was ook al op de hoogte van de keuze. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de verkeersafwikkeling.

Tijdlijn vaccineren
De rijksoverheid heeft de tijdlijn voor het vaccineren vastgesteld. Als eerste zijn de medewerkers van de verpleeg/verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg aan de beurt. Zorgmedewerkers krijgen hiervoor begin januari een uitnodiging van hun werkgever.

Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht. De verwachting is dat de groep zorgmedewerkers binnen zes weken hun vaccinaties heeft ontvangen.

Vaccinatiepaviljoen
In een later stadium worden ook inwoners uit de regio op deze locatie door de GGD gevaccineerd. “Wanneer is nog niet precies duidelijk. Wij volgen hierin de lijn van de rijksoverheid. Wel is duidelijk dat dit er veel meer zijn. Daarom zal voor deze tweede groep op het terrein van Visio een apart vaccinatiepaviljoen gebouwd worden. Hiernaast wordt er gezorgd voor parkeergelegenheid op het terrein.”

Meer informatie over het vaccineren met het coronavaccin en de volgorde van vaccineren staat op www.coronavaccinatie.nl. Bellen kan ook: 0800-1351 of met het Corona callcenter van de GGD 035-6926400.

Uit de krant