De locatie van Visio aan de Amersfoortsestraatweg is uitverkozen als vaccinatielocatie tegen het coronavirus.
De locatie van Visio aan de Amersfoortsestraatweg is uitverkozen als vaccinatielocatie tegen het coronavirus. Foto: Google Maps

Verkeersmaatregelen vaccinatielocatie begin februari geëvalueerd

Coronavirus corona

HUIZEN - De gemeente Huizen is verantwoordelijk voor de verkeersafwikkeling bij de vaccinatielocatie tegen het coronavirus. Met de GGD en politie is daarom een verkeersplan gemaakt. Dit wordt begin februari geëvalueerd, laat de gemeente Huizen op haar website weten.

Bij de verkeersafwikkeling is het volgende van belang: De toegang tot de vaccinatielocatie verloopt via de bestaande inrit van Visio. Op het terrein van de Amersfoortsestraatweg 180 is voldoende parkeergelegenheid. De routes naar de vaccinatielocatie worden met borden aangegeven en er worden verkeersregelaars ingezet die het verkeer in de richting van en naar de A1 leiden.

Evaluatie
De verkeersafwikkeling wordt begin februari geëvalueerd, ook met het oog op de grotere groep die naar verwachting vanaf maart gevaccineerd wordt. “Om de schoolfietsroute en verkeersafwikkeling veilig te houden, hebben we goed gekeken naar de toename en spreiding van het verkeer op de aangegeven routes”, aldus de gemeente.

Het verkeer zal via het noorden, de kant van de A1, van en naar de vaccinatie locatie worden geleid. Vanaf maart wordt er voor de doorstroming en veiligheid waarschijnlijk gewerkt met een aparte uitrit waardoor in- en uitgaand verkeer gescheiden kunnen worden. Op onderstaande kaart zijn de drie routes voor bezoekers vanuit verschillende richtingen te zien. Deze komen uit op de in het zwart aangegeven toegangsweg naar de locatie.


(Afbeelding: Gemeente Huizen)

Uit de krant