Gemeente Hilversum gaat jongeren Groest/Marktplein thuis opzoeken voor een gesprek

28 jan 2021, 16:49 · leestijd 1 minuut Coronavirus Corona
Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Van de pakweg 100 tot 150 jongeren die volgens burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum dinsdagavond op het Marktplein en de Groest voor de nodige spanningen zorgden, zou pakweg 80 procent in Hilversum wonen. De gemeente gaat de jongeren die zijn herkend thuis opzoeken om met hen en hun ouders in gesprek te gaan.

Dat zei Broertjes 24 uur later tegen de gemeenteraad, vlak voordat de digitale raadsvergadering officieel begon. De burgemeester bedankte de raadsleden voor hun steun vooraf, al was er op dat moment nog wel de druk om dat daadwerkelijk waar te maken. Zoals hij woensdagmiddag al tegen de Gooi en Eembode zei, sprak hij ook nu van een spannende avond. Veel was nog onzeker. “Zeker in de vooravond was het niet helemaal duidelijk wat er zou gebeuren. Social media had wel een heleboel voorspeld, maar je weet nooit of dat uitkomt.”

Een goede voorbereiding - gemeente, politie, boa’s - was er wel. “En daar ligt ook de verklaring voor het succes, als je het zo wilt noemen”, vervolgde de burgervader. “Door de opschaling zijn we toch in staat gebleken..