Zoeken naar verbinding samenleving

Burgemeester Niek Meijer blikt terug op een jaar corona

25 mrt 2021, 18:41 · leestijd 7 minuten Coronavirus corona
Burgemeester Niek Meijer spreekt in de gang van het gemeentehuis met een medewerker.
Burgemeester Niek Meijer spreekt in de gang van het gemeentehuis met een medewerker. Foto: Bob Awick

Burgemeester Niek Meijer blikt terug op een jaar corona. “Ik herinner me het nog goed toen ik de melding kreeg van de eerste coronapatiënt in Huizen. Dat was tijdens het eerste raadsdiner dat ik hier bijwoonde. Ik was toen een maand of vijf aan het werk in Huizen.” Dit was 7 maart 2020.

Dat we daar met een grote groep aanwezig waren, zegt ook iets over onze alertheid en mijn alertheid. Er veel signalen dat het coronavirus best ernstig was, maar dat was nog ver weg. Dat hoort misschien bij mensen, die optimistische blik op het leven. Zo zie je maar hoe ingewikkeld het is om die signalen goed op te vangen en vooral te vertalen naar de dagelijkse praktijk.”

De eerste doden in Huizen werden op 27 maart gemeld. “In het begin van de coronacrisis schreef ik vaak een kaartje naar de nabestaanden van mensen die aan het virus waren overleden. Een heel enkele keer was er telefonisch contact. Helaas overleden er zoveel mensen, dat dat persoonlijk contact niet meer goed lukte. Ik wil voor iedereen hetzelfde kunnen doen, dus of iedere..