Pop-up locaties in Hilversum, Weesp, Huizen en Bussum bekend

Anderhalf jaar corona: Gooise GGD testte al 250.000 mensen

13 sep 2021, 18:05 · leestijd 2 minuten Coronavirus
Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hoewel er al veel mensen zijn gevaccineerd, blijft het van belang dat mensen met klachten zich bij de GGD laten testen. Die oproep doet de gezondheidsdienst op de dag dat de 250.000ste persoon in één van de Gooise testlocaties het bekende wattenstaafje in zijn neus krijgt. Ondertussen is bekend waar precies de GGD Gooi en Vechtstreek pop-up locaties opent om (meer) mensen te vaccineren. 

De pas 14-jarige Niels Verhoof uit Soest is al volledig gevaccineerd, maar laat zich maandagmiddag vanwege onder andere verkoudheidsklachten toch maar testen in de tent op het Hilversumse Arenapark. Daardoor is de jonge Soester de 250.000ste persoon die wordt getest. Hij krijgt een bos bloemen van René Stumpel, directeur publieke gezondheid van de GGD Gooi en Vechtstreek, en wordt op de foto gezet door de aanwezige media. “Dat je de nummer 250.000 bent, ga je niet meer ergens anders meemaken”, aldus de directeur. Ik hoop dat de test negatief is.”

Heel druk is het maandagmiddag niet in de teststraat. Toch blijven beide testlocaties - in Hilversum en Huizen - de komende periode nog gewoon open. Het zou immers zomaar weer kunnen dat het aant..