Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Tergooi MC begint ondanks hoog ziekteverzuim heel voorzichtig met inhaalslag

Coronavirus corona

REGIO - Hoewel het aantal nieuwe coronabesmettingen ook in ‘t Gooi en de Vechtstreek de afgelopen week fors steeg, blijft het aantal coronapatiënten in Tergooi MC stabiel. Reden voor het ziekenhuis om de reguliere zorg wat op te schalen.

De inhaalslag is maandag gestart. Het gaat om ingrepen die wel heel even kan wachten, maar niet langer dan zes weken. Deze zorg was flink afgeschaald, maar zit nu weer op zo’n 70 procent, vertelt woordvoerder Wencke Fassbender van Tergooi. Dat geldt echter niet voor operaties die langer dan zes weken kunnen wachten. 

Voorzichtig opschalen
Dit scenario geldt tot 24 januari. Tergooi blijft voorzichtig met het opschalen, vooral vanwege de onvoorspelbaarheid van het virus in zijn algemeenheid en de omikronvariant in het bijzonder.

Voorlopig neemt het aantal patiënten in het Hilversumse ziekenhuis niet af maar zeker ook niet toe. Momenteel staat de teller op veertien coronapatiënten. Daarvan liggen er vijf op de intensive care en negen op de verpleegafdeling. 

Medewerkers ziek
Een andere reden waarom Tergooi niet verder kan opschalen is dat veel medewerkers van het ziekenhuis momenteel ziek thuis zitten.

“Het ziekteverzuim staat nu op 8,5 procent, normaal is dat 4 procent”, aldus de zegsvrouw. Daar zitten dus ook mensen tussen die aan het bed staan, maar niet op hun werk kunnen verschijnen vanwege bijvoorbeeld een besmette huisgenoot.

Uit de krant