Het college op het Oude Raadhuisplein voor de opnamen van de video.
Het college op het Oude Raadhuisplein voor de opnamen van de video. Foto: Gemeente Huizen
video

College roep kabinet op om maatschappelijke factor nadrukkelijk mee te wegen bij coronamaatregelen

Coronavirus corona

HUIZEN - Burgemeester en wethouders hebben vanmorgen op het Oude Raadhuisplein een oproep opgenomen aan het kabinet. Daarin roepen zij op om de coronamaatregelen verstandig te versoepelen.

Het college heeft respect voor de ondernemers die zich van hun beste kant hebben laten zien. Burgemeester en wethouders zien echter ook dat er steeds meer ondernemers kopje onder gaan.

Steun ondernemers
Ze betuigen in het filmpje ook steun aan de ondernemers en zien dat ze het zwaar hebben en dat de rek er uit is. Ze vragen zich af of de prijs niet te hoog is.

Daarom doen ze een dringende oproep aan het kabinet om de maatschappelijke factor meer mee te laten wegen bij de coronamaatregelen en willen dat er een lange termijn perspectief komt.

Verantwoorde wijze
Dit moet wel op een verantwoorde wijze, maar er moet ook oog zijn voor de ondernemers. ‘Samen tegen corona, met oog voor onze ondernemers. Laten we kijken wat wel mogelijk is’, aldus de oproep.

‘Regels en maatregelen zullen we altijd respecteren, maar dat betekent niet dat we geen kritische geluiden mogen geven of een oproep mogen doen. Vandaar dit signaal.’


Uit de krant