Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Zes coronapatiënten in Tergooi MC: ‘We zijn voorzichtig positief’

Coronavirus corona

REGIO - Het aantal coronapatiënten in Tergooi MC is de voorbije dagen langzaam gedaald. Op dit moment liggen er nog maar zes coronapatiënten in het Hilversumse ziekenhuis, van wie er geen één op de intensive care ligt. 

Goede en hoopvolle cijfers, erkent woordvoerder Wencke Fassbender. “We zijn voorzichtig positief, maar over een uur kan het weer anders zijn. Het is nog zo pril. Voorlopig veranderen we niks, de maatregelen blijven gelden. Het aantal besmettingen is iedere dag nog zo ontzettend hoog dat we de aparte cohort-afdeling zo ingericht laten.”

Ziek of in quarantaine
Andere reden om voorlopig niks te veranderen is dat nog altijd relatief veel medewerkers van Tergooi MC ziek of in quarantaine thuis zitten.

Desondanks is er binnen het ziekenhuis wel een lichte inhaalslag gemaakt op de zorg die door corona niet door kon gaan. Op dit moment zit men binnen Tergooi MC al weer op de 75 procent van alle zorg die langer dan acht weken kan wachten.

Puzzel moet een keer af zijn
Dit is zeker een stap in de goede richting, erkent de woordvoerder. “Laten we hopen dat het zo aanhoudt en we structureel terug kunnen naar een reguliere bedrijfsvoering. Die puzzel die we elke keer moeten leggen om alles rond te krijgen moet een keer af zijn.” 

Ook positief is Fassbender als het gaat over de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Die bouw schiet namelijk op, zegt zij, en verloopt volgens schema. Ergens halverwege 2023 is de verhuizing naar het nieuwe onderkomen. “Nu kunnen wij zeggen dat wij volgend jaar al verhuizen”, lacht de woordvoerder.

Uit de krant