Museum werkt samen met Gooische Fotoschool | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Van links naar rechts: Peter Peeters, fotograaf van het Huizer Museum, Bert Rowold en Frank Bakker van de fotoschool.
Van links naar rechts: Peter Peeters, fotograaf van het Huizer Museum, Bert Rowold en Frank Bakker van de fotoschool. (Foto: Huizer Museum)

Museum werkt samen met Gooische Fotoschool

  Cultureel

HUIZEN - Het Huizer Museum heeft het initiatief genomen voor een meerjarig samenwerkingsverband met De Gooische Fotoschool.

"In deze tijd is het gebruikelijk dat musea hun collecties online presenteren. Daarvoor zijn goede foto's van objecten een absolute voorwaarde. Het museum registreert zijn objecten al ruim 20 jaar digitaal, maar in de fotografie is de laatste jaren nogal wat veranderd. Daarom hebben we de handen ineengeslagen", aldus het museum.

Studiemateriaal
Helen Hofman van de Gooische Fotoschool: "De 12.000 objecten tellende collectie van het Huizer Museum bestaat behalve uit schilderijen en klederdracht ook uit huishoudelijke artikelen, meubels en aardewerk van Potterie de Driehoek."

"Dat zijn geen gemakkelijke objecten om goed vast te leggen en daarmee is het mooi studiemateriaal voor de studenten. Productfotografie is een belangrijk onderdeel van onze opleidingen."

Bert Rowold en Ad Klaassen, de ICT-man van het museum, van Fotoclub Flevo zijn ook bij dit project betrokken, naast Peter Peeters, fotograaf van het Huizer Museum.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>