Ernst van der Sloot zingt een van de door hem gecomponeerde en geschreven nummers bij de tentoonstelling 'Groen Gooi'.
Ernst van der Sloot zingt een van de door hem gecomponeerde en geschreven nummers bij de tentoonstelling 'Groen Gooi'. Foto: Carin van den Berg

Nieuwe tentoonstelling 'Groen Gooi' in Huizer Museum feestelijk geopend

Cultureel

HUIZEN De opening van de nieuwe tentoonstelling 'Groen Gooi' van het Huizer Museum vond vorige week donderdag onder grote belangstelling plaats in De Boerderij.

De tentoonstelling werd samengesteld in het kader van het Erfgoed Festival Groen in Gooi & Vecht en is tot en met 9 september te zien.

Landschappen
Door fotografie, schilderkunst, muziek en erfgoedobjecten maakt de bezoeker van de tentoonstelling kennis met landschappen die kenmerkend zijn voor de regio waarin we wonen.

Voordat de tentoonstelling werd samengesteld is er goed nagedacht over hoe die kon worden opgezet. "We hadden in het begin geen idee hoe we dat moesten aanpakken", bekende museumdirecteur Nienke de Wit tijdens de opening.

Negen
"Samen met vrijwilliger George Laeijendecker, van huis uit landschapsecoloog, zijn we gaan zitten en kwamen we tot een lijst met negen verschillende landschappen: Zuiderzee, hei, oude bossen, nieuwe bossen, meenten & maten, akkers, open water, veenontginningen en zanderijen."

"We hebben in het Gooi veel landschapsschilders. We zijn er beroemd om. Daarnaast mochten we ervoor gaan kijken in depots van andere musea en collecties. Ik voelde me net een kind in een snoepwinkel", bekende ze.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant