Ingrid Heinrich (midden) met haar honden, filmmaakster Dvorit Shargal en cameraman Michael Ballak in Bussum.
Ingrid Heinrich (midden) met haar honden, filmmaakster Dvorit Shargal en cameraman Michael Ballak in Bussum. (Foto: Antoon F. Bruggeling)

Docente Duits circusmeisje boek 'Lilibet'

  Cultureel

HUIZEN - Ingrid Heinrich, docente Duits op het Erfgooiers College, maakt op dit moment bijzondere dagen mee. Ze is eregast en ster op het Internationale Children Festival in Tel Aviv.

Hier vind de voorvertoning plaats van 'Lilibet the Circus Child'. Deze documentaire gaat over Lilibet, het circusmeisje in het boek met de gelijknamige titel van Astrid Lindgren, de schrijfster van Pipi Langkous.

Blond meisje
In het boek staan foto's met een blond meisje dat Lilibet moet verbeelden. Dat kleine meisje is Ingrid Heinrich. Documentairemaakster Dvorit Shargai maakte de film.

Voor de Israëlische Dvorit Shargal was het circusmeisje Lilibet in haar jeugd een ware held. "We hadden in de jaren 50 in Israël nog geen tv en geen telefoonverkeer. Je leerde de wereld kennen via boeken."

Holland
"De mooie foto's van fotografe Riwkin Brick in 'Lilibet' maakte het boek extra bijzonder. Ik wist toen nog niet dat Ingrid Heinrich uit Holland dat knappe blonde circusmeisje was", zegt de filmmaakster tijdens een interview op de laatste opnamedag in oktober 2017 op de Bussumse Ceintuurbaan.

Lees verder in de digitale editie

Kleine Ingrid in de tijd dat ze bij het circus woonde. Foto: Riwkin Brick

Meer berichten