[video]Amira in Huizen ruim 5,5 miljoen gezien | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Amira en de tenor Ben Heijnen in de Nieuwe Kerk.
Amira en de tenor Ben Heijnen in de Nieuwe Kerk. (Foto: MommersFotografie)
video

Amira in Huizen ruim 5,5 miljoen gezien

  Cultureel

HUIZEN - De toegift 'O Sole Mio', op 9 december 2016 in Huizen gezongen door Amira Willighagen en de tenor Bas Heijnen, is op YouTube inmiddels meer dan vijfenhalf miljoen keer bekeken.

Het Nijmeegse kindsterretje Amira, dat op haar negende wereldberoemd werd door haar optreden als operasopraan in het TV-programma Holland's Got Talent, was toen door de Stichting Kunst & Cultuur Huizen naar Huizen gehaald voor een avondvullend concert.

Idee
Ze was toen 12,5 jaar oud. De voorzitter van de Huizer Kunststichting, Frans Bianchi, liep al een tijdje rond met het idee om een concert te organiseren met Amira.

Bianchi schakelde het toporkest van de muziekverenging Prinses Irene onder leiding van Joop Boerstoel in om de jeugdige zangeres te begeleiden.

Nieuwe Kerk
Ook contracteerde hij de tenor Ben Heijnen en de harpiste Marian de Haer. Omdat Huizen geen concertzalen meer heeft werd de Nieuwe Kerk gekozen als plaats van handeling.

In korte tijd was de kerk uitverkocht. Uit de hele wereld kwam het publiek naar Huizen. De fanclub kwam met afvaardigingen uit onder andere Colombia, Brazilië, Amerika, Zweden, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk en Ierland voor wie de eerste zes banken in de kerk gereserveerd waren.

Video's
Er staan tal van video's op YouTube van de vele concerten die Amira geeft. Ze is inmiddels van Nijmegen naar Zuid-Afrika verhuisd, waar ze via talkshows inmiddels tot een televisiepersoonlijkheid is gegroeid.

Frans Bianchi: "Ik wist wel dat ze groot was, maar niet dat ze zó groot was. Bijna zes miljoen views is erg veel, zeker voor Huizen, maar het kan nog beter. De uitvoering van O Sole Mio van Amira in Zuid Afrika met de Italiaanse zanger Patrizio Buanne is zelfs negentien miljoen keer op YouTube bekeken."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>