Afbeelding
Foto: Betty Boor

Kunstenaars werken samen met scholieren tijdens AtelierRoute Huizen

Cultureel

HUIZEN - Maar liefst 35 Huizer kunstenaars zetten dit weekend de deuren van hun atelier of expositieruimte open tijdens de 22ste AtelierRoute. Schilders, tekenaars, keramisten, beeldhouwers, fotografen en sieradenmakers tonen zaterdag en zondag hun nieuwste werk. 

Bij veel kunstenaars is dit jaar ook werk van Jong Talent te zien: speciaal geselecteerd werk van leerlingen van de Huizermaat en het Erfgooiers College, dat normaal gesproken alleen zichtbaar is in de gangen en lokalen van de scholen.

Voor de kunstenaars is het AtelierRouteweekend een bijzonder moment: ze kijken uit naar de ontmoetingen met de bezoekers, het directe contact met de mensen die naar hun werk komen kijken. Ze geven graag uitleg over hun inspiratiebronnen, over de materialen die ze gebruiken en over de keuzes die ze maken voor bepaalde kleuren of vormen; iets dat in een galerie haast onmogelijk is.

Tijdens het AtelierRouteweekend (13 en 14 oktober) zijn alle ateliers (en de bibliotheek) geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk ook op atelierroutehuizen.nl.

Meer over de AtelierRoute donderdag in het Nieuwsblad voor Huizen. 

Uit de krant