Han Landman (l) van het vroegere HuiZ-pop met Robbert Kuypers en zoontje op De Wolfskamer.
Han Landman (l) van het vroegere HuiZ-pop met Robbert Kuypers en zoontje op De Wolfskamer. Foto: Bob awick

HuiZ-pop komt terug als HuiZ-pop FeZtival

Cultureel

HUIZEN - Robbert Kuypers kent als 46-jarige nog het HuiZ-pop van vroegere jaren. Al vier jaar heeft hij erover gedacht om dit weer te gaan organiseren. Nu heeft hij de grote stap gezet en wil op 15 juni 2019 HuiZ-pop FeZtival starten op De Wolfskamer. De gemeente staat er welwillend tegenover. "Ik ben er al druk mee bezig."

HuiZ-pop werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw driemaal georganiseerd op De Wolfskamer. Een van de initiatiefnemers was Han Landman. "We hadden toen elke keer regen. Daarna hebben we het nog een keer op het strand bij de Zomerkade georganiseerd", zegt hij.

Eindelijk
Die regen zorgde er wel voor dat de organisatie geen buffer kon opbouwen om het HuiZ-pop te continueren. "Eindelijk pakt de nieuwe generatie het weer op", laat hij enthousiast weten.

Robbert heeft al contact met Han gehad om eens te praten over het popfeest van weleer, maar is zelf al druk bezig met het organiseren van zijn versie: HuiZ-pop FeZtival.

Festivalterrein
"Het wordt een besloten festivalterrein met een podium waar ook grote namen komen. Ook diverse dj's hebben al hun medewerking toegezegd. Daarnaast komen er foodtrucks en zijn er kraampjes met diverse koopwaar", vertelt Robbert, die zelf een evenementenbureau heeft.

"Ik wil gewoon iets doen om ervoor te zorgen dat Huizen weer bruist. Vroeger bezocht ik af en toe De Kompasroos en vrienden van me hielpen bij HuiZ-pop. Ook hoor ik om mij heen dat iedereen eigenlijk graag wil dat het er weer komt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant