Echte Huizer Matthäus Passion in 2020 | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Iedereen kan meedoen aan de Matthäus Passion in 2020 en daarom is er in 2019 geen uitvoering.
Iedereen kan meedoen aan de Matthäus Passion in 2020 en daarom is er in 2019 geen uitvoering. (Foto: Bob Awick)

Echte Huizer Matthäus Passion in 2020

  Cultureel

HUIZEN - De Matthäus Passion in Huizen moet een heel Huizense uitvoering worden. Dat heeft het bestuur van de Stichting Matthäus-Passion Huizen besloten.

Het jaar 2019 zal gebruikt worden om Huizer zangers en zangeressen de gelegenheid te geven te auditeren en, indien nodig, te scholen voor een uitvoering met een geheel Huizer koor dat op 8 april 2020 in de Oude Kerk de première zal beleven. Dat betekent dat er in 2019 geen uitvoering zal zijn.

Traditie
Sinds 2016 heeft Huizen zijn eigen jaarlijkse traditie in het uitvoeren van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Jaarlijks bezochten gemiddeld 500 Huizers de uitvoering die de jaarlijks terugkerende passie hoog waardeerden. Evenals het Huizer bedrijfsleven dat het evenement gul ondersteunde.

"Vooral het feit dat een deel van het koor uit Huizer zangers en zangeressen bestaat, wordt zeer gewaardeerd. Ook zal je bij de Matthäus Passion Huizen niet zo snel naast een minister zitten, maar de kans dat je er een plaatsgenoot ontmoet is des te groter", aldus de organisatie.

Verbindende karakter
"Kortom, onze bezoekers waarderen vooral het verbindende Huizer karakter van de Matthäus Passion Huizen. Daarom kiest de stichting in 2020 voor een uitvoering met een volledig Huizer project- en kinderkoor."

"Daarmee wordt de Matthäus Passion Huizen in dat jaar de eerste echte Huizer Matthäus Passion. Een uitvoering waarmee we ons echt positief kunnen onderscheiden van de uitvoeringen in onze buurgemeenten."

Keerzijde
"Keerzijde van deze beslissing is dat we ons het komende jaar zullen moeten concentreren op het werven en auditeren van nieuwe Huizer koorleden en hen te scholen tot het professionele niveau dat we willen handhaven. Daarom zal er in 2019 geen uitvoering van de Matthäus Passion in Huizen zijn."

In plaats daarvan zal de Stichting Matthäus-Passion Huizen verschillende evenementen en activiteiten organiseren waarin audities voor de uitvoering van 2020 centraal staan. "We zullen de Huizer bevolking vanaf januari 2019 daarvoor uitnodigen. Want in principe kan iedereen die toon kan houden en enigszins noten kan lezen zich opgeven om mee te zingen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>