Sinterklaas komt net als vorig jaar weer aan in het Nautisch Kwartier.
Sinterklaas komt net als vorig jaar weer aan in het Nautisch Kwartier. Foto: Bob Awick

Sint komt op 17 november weer aan in Nautisch Kwartier

Cultureel

HUIZEN - Sint Nicolaas heeft op zaterdag 17 november een drukke dag voor de boeg. Hij komt dan vanuit Spanje met zijn Pieten aan in de gemeente Zaanstad. Na de ontvangst daar stapt hij over op de Pakjesboot 15 en vaart meteen naar Huizen.

Sinterklaas: "We doen dat ieder jaar zo. En waarom? We krijgen in Huizen altijd een geweldige ontvangst. We voelen ons er thuis en komen daarom graag."

Botterbruine Pieten
De goedheiligman komt, zoals de laatste jaren gebruikelijk is, aan in de werkhaven van het Nautisch Kwartier. Om het verleden van Huizen te eren, neemt hij speciaal weer een hoop botterbruine Pieten mee.

De feestelijkheden starten om 14.00 uur. Op de kade zijn optredens van het Pietenorkest en de jeugdgroepen van The Pride en Studio Dansu. Om 14.15 uur vaart de pakjesboot de haven binnen, vergezeld door Huizer botters en de boot van de Huizer reddingsbrigade.

Verwelkomd
Sint Nicolaas en zijn Pieten worden verwelkomd door burgemeester Sicko Heldoorn en Tim Wismeijer, de baas van het Fletcherhotel waar de sint die nacht gaat slapen. Daarna maken de sint en de burgemeester een rondgang langs de kinderen.

De strooipieten delen pepernoten uit. In de pakjesboot ligt maar liefst 300 kilo snoep om uit te delen. Om 15.30 uur gaat de sint naar het hotel om uit te rusten van de drukke dag.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant