De bukbieb op het Julianaplein in Bussum
De bukbieb op het Julianaplein in Bussum (Foto: Jessica de Jong)

Raadspodium: bukbieb, huiskamerfestival en meer

  Cultureel

HUIZEN - Een bukbieb, een huiskamerfestival van de Stichting Gooise Culturele Evenementen en een Midzomernacht opening van de bibliotheek.

Allemaal ideeën die gisteren geopperd werden bij het raadspodium Kunst en Cultuur dat door de gemeenteraad georganiseerd was om input te krijgen voor de nieuwe beleidsnota Kunst- en Cultuur.

Pitch
Twintig organisaties lieten in een korte pitch van vijf minuten weten wat zij doen, in veel gevallen aangevuld met wat zij willen in de toekomst en wat zij daarvoor nodig hebben.

Daarbij kwam ook uit de bus dat goede locaties om cultuur te beoefenen gewenst zijn. Bijvoorbeeld de Nieuwe Kerk ombouwen tot concertzaal om het muzikale talent in Huizen de kans te geven zich te ontwikkelen.

Bubbelt
Johan Verheij van Theaterroute Huizen vatte in zijn korte presentatie samen hoe de kunst- en cultuur er nu in de gemeente voor staat: Huizen bubbelt wel, maar bruist nog niet.

Nu is het dus aan de gemeente om in de beleidsnota op te gaan schrijven wat er dan nodig is en wat de gemeente kan doen om Huizen te laten bruisen.

Inspiratie
De organisaties vonden in ieder geval al inspiratie bij elkaar en willen graag contact met elkaar leggen om te kijken wat zij samen kunnen doen en hoe zij elkaar kunnen versterken.

Zowel Karin van Werven van de groep organiserende raadsleden als wethouder Marlous Verbeek spraken na afloop uit dat zij blij waren met de input. Daar gaan zij de komende weken mee aan de slag.

Lees donderdag meer in het Nieuwsblad voor Huizen.

Meer berichten