Sinterklaas komt altijd op een bijzondere manier aan in het Oude Dorp.
Sinterklaas komt altijd op een bijzondere manier aan in het Oude Dorp. (Foto: Bob Awick)

Sinterklaas vanavond in het Hart van Huizen

  Cultureel

HUIZEN - Sinterklaas wordt vanavond, vrijdag 23 november, onthaald door het Hart van Huizen. Vanaf 18.00 uur zijn de kinderen welkom op het Oude Raadhuisplein.

Hier worden dan Sinterklaasliedjes gezongen onder begeleiding van Muziekvereniging Het Gooi uit Bussum. Op het plein wordt er gezorgd voor warme chocolademelk.

Lampionnenoptocht
Rond 18.30 uur komt Sinterklaas aan, waarna aansluitend de lampionnenoptocht begint door het Oude Dorp waarvoor de kinderen hun eigen lampionnetje mee kunnen nemen.

Na de optocht wordt er voorgelezen uit het voorleesboek van Sinterklaas en worden nog enkele liedjes gezongen voor Sinterklaas en zijn Pieten.

Pieten-bingospel
De winkeliers van het Hart van Huizen hebben dit jaar ook een Pieten-bingospel op poten gezet. In zes winkels in het Hart van Huizen en in twee kramen op de markt hangen hiervoor cijfers.

Op de programmaflyers kunnen deze cijfers ingevuld worden. De oplossingen kunnen in de Huizerhofpassage aan de Voorbaan 6 in de speciale brievenbus worden gegooid.

Dit kan tot uiterlijk woensdag 28 november. Sint kijkt alles na en de winnaars krijgen bij de prijsuitreiking op zaterdag 1 december om 14.30 uur wat leuks van Sinterklaas.

Bezoek
Op zaterdag 1 december komt Sinterklaas namelijk nog een keer op bezoek in het Oude Dorp en wel van 11.00 tot 15.00 uur. Er zijn dan diverse activiteiten in samenwerking met het Hart van Huizen en de zaterdagmarkt.

Er lopen allerlei Pieten in het dorp waaronder Pietenband De Voortzetters. Tevens is er het rad van pepernoten, waarbij kindertjes aan het rad kunnen draaien voor een cadeautje. Ook worden er ballonnen uitgedeeld.

Meer berichten