Organisator Robbert Kuypers rijdt zelf ook al weer een aantal jaren op een Harley-Davidson.
Organisator Robbert Kuypers rijdt zelf ook al weer een aantal jaren op een Harley-Davidson. (Foto: Bob Awick)

Eerste Harley-dag evenement voor het hele gezin

  Cultureel

HUIZEN - De eerste Harleydag die in Huizen op 11 mei volgend jaar wordt gehouden moet een evenement worden voor het hele gezin. Dat laat organisator Robbert Kuypers weten.

"Het gaat om het plezier in motorrijden en daaromheen is entertainment. Ook zorgen we voor de innerlijke mens."  Robbert organiseerde voorheen al een aantal keer de Ride4KiKa en wil ook HuiZ-pop weer leven inblazen.

Iets anders
"In plaats van de Ride4KiKa wilde ik eens totaal iets anders doen. Iets dat Huizen nog niet kent, maar waar wel veel animo voor is. Omdat ik zelf van motorrijden houd en een Harley rijd, dacht ik aan een Harleydag."

Robbert rijdt zelf al van jongs af aan motor. "Ik reed heel vroeger zelfs al zonder rijbewijs", bekent hij. Hij reed niet vanaf het begin op een Harley. "Maar een neef van me reed Harley en toen ik daar op reed, was ik om."

Harley Hugger
"Uiteindelijk heb ik zelf ook een Harley Hugger gekocht. Inmiddels heb ik die vier keer verbouwd en nu met een hoog stuur. Dan heb ik minder last van mijn onderrug en rijd ik makkelijker door files. Ik heb inmiddels geen auto meer, dus rijd overal naartoe met mijn motor."

Zelf heeft hij ook meerdere van dit soort evenementen bezocht en er altijd veel plezier aan beleefd. "Ik wil mensen die plezier beleven aan motorrijden naar het evenement trekken, maar ook gezinnen."

IJsselmeerstraat
"Het evenement wordt gehouden op het evenemententerrein aan de IJsselmeerstraat. Harleyrijders kunnen daar hun motor opstellen, zodat bezoekers ze kunnen bewonderen. Daarnaast komen er kraampjes met waren die gerelateerd zijn aan motorrijden." Robbert is druk bezig om dat te regelen.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten