Dwarsfluit ensemble 'Sound of Silver' tijdens de Advent- en Kerstuitvoering in De Boerderij.
Dwarsfluit ensemble 'Sound of Silver' tijdens de Advent- en Kerstuitvoering in De Boerderij. Foto: St. Kunst & Cultuur

Geslaagde Advent- en Kerstuitvoering muziekleerlingen

Cultureel

HUIZEN - Muziekdocenten in Huizen en Frans Bianchi van Stichting Kunst & Cultuur Huizen hielden gisteren in samenwerking met Theater De Boerderij een Advent- en Kerstuitvoering door muziekleerlingen.

In de leeftijd van 6 jaar tot jong volwassen werd er door ruim veertig jongeren op een podium voor publiek gespeeld en dat is vanwege de spanning heel iets anders dan thuis in de huiskamer.

Leerlingen
Ditmaal waren het de leerlingen van de docenten Diederik Ornée (klarinet), Miriam Stoffelsma (saxofoon), Elize van de Berg (piano), Ellen de Moel (hoorn), Sonja Neuburger (viool) en Monika van Lier (dwarsfluit). Vele docenten maken gebruik van de faciliteiten en leslokalen van Muziekvereniging Prinses Irene Huizen.

"Het is een genoegen dat de jonge generatie uitvoerende muziekdocenten ook goede presentatoren blijken zijn. Zowel Miriam en Diederik hebben al eens hun opwachting gemaakt tijdens een avond Kunstcafé", laat Frans Bianchi weten.

Gevarieerd
"Ditmaal verzorgde Diederik Ornée op een vlotte wijze de introductie van alle leerlingen en hun te spelen muziekwerken. De muziekkeuze was zeer gevarieerd zowel het genre als van componisten."

"Eveneens  een grote verscheidenheid in instrumenten; piano, viool, cello, hoorn, klarinet, saxofoon en dwarsfluit als het musiceren solo, duo of als ensemble was ongetwijfeld een genoegen om te aanschouwen voor een tot de nok toe gevulde Boerderij."

Uit de krant