De kunst- en cultuurmarkt staat ook dit jaar weer gepland tegelijkertijd met het Oldtimers Festival Huizen op 7 september.
De kunst- en cultuurmarkt staat ook dit jaar weer gepland tegelijkertijd met het Oldtimers Festival Huizen op 7 september. (Foto: Bob Awick)

Concept evenementenkalender goedgekeurd door college

  Cultureel

HUIZEN - Mei, juni, augustus en september zijn erg drukke evenementenmaanden. Dit blijkt uit de concept evenementenagenda voor 2019 die het college heeft goedgekeurd. Nadat de kalender ter inzage heeft gelegen zal het college pas een definitief besluit nemen.

"Op basis van de nu voorliggende informatie is een uitgebalanceerde programmering het resultaat", staat in de noot van de voorlopige kalender. "Opvallend is ook een toename in het gebruik van het evenemententerrein zowel door evenementen, als parkeerplaats voor evenementen in het Nautisch Kwartier."

Foodtruck evenement
Naast de kernevenementen Oldtimer Festival Huizen op 7 september, de Huizerdag en het voorproefje op 13 en 14 september en de intocht van Sinterklaas op 16 november, zijn er ook een aantal opmerkelijke nieuwe initiatieven terug te vinden.

Bijvoorbeeld een Foodtruckevenement op 23 en 24 maart en 17 en 18 augustus op het evenemententerrein. Ook de Harleydag op 11 mei en HuizPop Feztival op 31 augustus waar we al eerder over schreven staan in de kalender opgenomen.

Planning
Hierbij moet aangetekend worden dat het slechts om een planning gaat en de vergunningen nog niet zijn verleend. Er kunnen dus nog wijzigingen plaatsvinden of evenementen kunnen vervallen.

Het nieuwe evenement Lekker Lang Tafelen van 't Hart van Huizen op 5 juli is al een zekerheid. In januari start de verkoop van de couverts. Meer hierover is al terug te vinden op de website hartvanhuizen.nl.

Topevenementen
Andere topevenementen zoals de Erfgooiersdag op 31 mei, de Huizer Havendag op 22 juni en de Wijnproeverij in het Oude Dorp op 11 oktober zijn ook weer in de agenda opgenomen.

Winkelcentrum Oostermeent zal ook dit jaar weer een Passar Malam houden en wel op 29 juni en ook op Bevrijdingsdag wil het winkelcentrum weer iets gaan organiseren volgens de voorlopige evenementenkalender.

Meer berichten