Historische Kring Huizen viert in november 40-jarig jubileum | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Rennen met de brandweerkar op de Havenstraat tijdens een wedstrijd.
Rennen met de brandweerkar op de Havenstraat tijdens een wedstrijd. (Foto's: Historische Kring Huizen)

Historische Kring Huizen viert in november 40-jarig jubileum

  Cultureel

HUIZEN - Historische Kring Huizen viert in november dit jaar haar 40-jarig jubileum. Het thema van dit lustrum is: Historie van Lief en Leed in Huizen. De historische kring roept zowel leden als niet-leden op om zich aan te melden om een rol te spelen bij het organiseren van de thema-ontwikkelingen en evenementen.

De eerste details voor de viering van het 40-jarig jubileum heeft het bestuur eind november aan de leden bekendgemaakt op een ledenavond. Het feestprogramma bestaat uit twee evenementen.

Lief en Leed
Op een open thema-avond of -dag zal aandacht worden gegeven aan het lustrumthema: Historie van Lief en Leed in Huizen. Ook zal op een besloten ledenavond de 40-jarige historie van de Historische Kring Huizen worden uitgediept in een gezellige entourage. Het kwartaalblad de Ratel zal in een extra dikke uitvoering in die periode verschijnen en deze beide onderwerpen behandelen.

Historische Kring Huizen roept mensen op om leuke of boeiende teksten aan te leveren voor:
1. Een beschrijving over iets van, of waarom, de historie van Huizen zo fascineert. Het mag over het thema Lief en Leed gaan, maar dat hoeft niet;
2. Een 'lezenswaardige' persoonlijke herinnering over iets betreffende de Historische Kring Huizen in de afgelopen 40 jaar. De vorm kan een verhaal, een gedicht, een lied, een video of wat dan ook zijn.

Dorpslied
Daarnaast wordt de eerder gedane oproep tot het schrijven van een Huizer volks- of dorpslied in het Huizer dialect herhaald. Er zijn al een aantal inzendingen binnen, maar de historische kring hoopt op meer.

De best beoordeelde inzendingen worden in de lustrumperiode bekendgemaakt. En, na overleg met de auteur(s), gepubliceerd in de Ratel en/of anderzijds ten tonele gebracht en memorabel beloond.

Aanmelding, inzendingen of ideeën kunnen gemeld worden bij de redactie van de Ratel via ratel@historischekringhuizen.nl of naar de secretaris van de Historische Kring Huizen via secretaris@historischekringhuizen.nl of 035-6951017.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>