Themaochtend in de bieb: 'Het Gooi in poëzie' | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Willem Ruigrok presenteert de ochtend.
Willem Ruigrok presenteert de ochtend.

Themaochtend in de bieb: 'Het Gooi in poëzie'

  Cultureel

HUIZEN Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum organiseert woensdag 23 januari als introductie op de Poëzieweek een themaochtend: 'Het Gooi in poëzie'. Die vindt van 10.30 tot 12.00 uur plaats in de ontvangstruimte op de 2e etage van de bibliotheek aan Plein 2000, nummer 1 in Huizen. De entree is gratis en reserveren kan via bibliotheekhlb.nl.

Veel dichters hebben over het Gooi geschreven: gedichten over Huizen, Hilversum en alle dorpen rondom, over lief en leed, over eigentijdse gebouwen, een verlaten huisje in het bos, de Gooise stoomtram/moordenaar, de Larense kermis, de polder van Eemnes, smartlappen en natuurimpressies.

Eigendunk
Maar ook gedichten waarin tranen vloeien, waarin de eigendunk van Bussummers en Hilversummers wordt afgekraakt, waarin de 's-Gravelandse buitenplaatsen worden opgehemeld. Zelfs een gedicht over de Ankeveense plassen en, ja ook, een gedicht over storing op de tv.

Die grote afwisseling van gedichten komt aan bod in een lezing op woensdag 23 januari, gepresenteerd door Willibrord Ruigrok. Daarbij is er constant ondersteunend beeld op het witte doek en worden de teksten ook geprojecteerd. Kortom, een kleurige impressie van 'Het Gooi in poëzie'.

Poëzieweek
Het evenement is een introductie op de Poëzieweek die start op donderdag 31 januari en feestelijk wordt opgeluisterd met het Larense festival van het korte gedicht Poëzie aan de Brink van 1 tot en met 7 februari 2019 met als thema: 'Identiteit, Wie is ik?'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>