Janne Schra zingt op Poëzie Avond | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Janne Schra treedt op tijdens de Poëzie Avond van Stichting Kunst & Cultuur.
Janne Schra treedt op tijdens de Poëzie Avond van Stichting Kunst & Cultuur. (Foto: Melissa Verhoeven)

Janne Schra zingt op Poëzie Avond

  Cultureel

HUIZEN - De Stichting Kunst & Cultuur Huizen heeft voor de Poëzie Avond 2019 die woensdag 30 januari vanaf 20.00 uur plaatsvindt in de Boerderij aan de Hellingstraat de in Huizen opgegroeide zangeres Janne Schra bereid gevonden om op te treden.

Ze doet dat samen met pianist Jochem Braat. Janne staat bekend om haar vaak poëtische repertoire. Tijdens de Poëzie Avond zal Janne drie gedichten van Vasalis zingen.

Gedichtenvertaalwedstrijd
De bekendmaking van de winnaar van de Gedichtenvertaalwedstrijd is eveneens een prominent onderdeel van de Poëzie Avond. Omroepicoon Maartje van Weegen neemt de presentatie voor haar rekening.

Er zijn voor de vertaalwedstrijd 43 inzendingen bij de Bibliotheek Huizen Laren Blaricum bezorgd, maar daar zaten enkele dubbele vertalingen en verbeteringen bij, zodat het netto-aantal uiteindelijk op 35 gedichten uitkwam. Die kwamen uit het hele land, zelfs twee uit België.

Productiefst
Ons dorp Huizen bleek het productiefst met 14 gedichten, gevolgd door Staphorst met liefst 10 inzendingen. Er waren ook vertalingen uit onder meer Den Haag, Zwolle, 's Hertogenbosch en Giessen. De meeste inzenders hebben gewacht tot kort voor de sluiting van de inzendtermijn. Een derde van hen deed voor het eerst mee.

Eregast op de Poëzie Avond, cultuurwethouder Marlous Verbeek, reikt de prijzen uit. Speciaal voor het publiek hebben Thom Schuitemaker van Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en Nol van Bennekom van de werkgroep Kunstcafé weer een Poëzie-muziekkwis samengesteld waarmee prijzen kunnen worden gewonnen.

Subsidie
De Poëzie Avond wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Huizen, die subsidie heeft verleend. De toegang is vrij, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage aan het publiek gevraagd.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>