Maquette Voorbaan 76 centraal in lezing Historische Kring | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De maquette van Voorbaan 76 speelt een centrale rol tijdens de lezing op de ledenavond.
De maquette van Voorbaan 76 speelt een centrale rol tijdens de lezing op de ledenavond. (Foto's: Historische Kring Huizen)

Maquette Voorbaan 76 centraal in lezing Historische Kring

  Cultureel

HUIZEN - Midden in het Oude Dorp van Huizen staat een prachtig pand aan de Voorbaan 76. Het is een voormalige boerderij met een unieke trapgevel.

Een maquette van het pand is donderdag 7 maart te zien tijdens een lezing op de ledenavond en jaarvergadering van de Historische Kring Huizen in 't Visnet aan de De Ruyterstraat 7. Deze is voor iedereen toegankelijk. Niet-leden betalen 3 euro.

Gedetailleerd interieur
Maker van de maquette Ineke Westdorp wandelde regelmatig langs de Voorbaan 76 en maakte een minibouwwerk van het voorhuis, met een zeer gedetailleerd interieur.

Het aangrenzende, niet-gemodelleerde boerderijgedeelte is gelegen aan de Boerensteeg, en is in de loop der jaren opgedeeld in drie woningen. Daar is nog een unieke baanderdeur of hooideur te zien.

Tentoongesteld
Ineke heeft in totaal twee jaar gewerkt aan de maquette en het verzamelen van de benodigde informatie. De maquette wordt na de presentatie in het Huizer Museum tentoongesteld tot 24 maart en is daarna ook nog vier weken te zien in de bibliotheek.

Bij het minibouwwerk is een boekwerk in te zien over het gebouw, de bewoners, de eigenaren, de in de maquette geplaatste interieurdetails en van figuranten die uit oude foto's zijn geshopt.

Reizen
Daarnaast zijn met behulp van een touchscreen gerelateerde film en foto beelden te bekijken. Het is de bedoeling dat de maquette door Huizen zal reizen en op meerdere plekken bewonderd kan worden.

De avond van de Historische Kring Huizen op 7 maart begint om 20.00 uur en de deuren gaan om 19.30 uur open. Gestart wordt met een korte jaarvergadering. Meteen hierna wordt de maquette onthuld en wordt de avond vervolgd met een boeiend verhaal van Ineke Westdorp over de geschiedenis van deze voormalige boerderij en haar bewoners.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>