Foto: Huizen Zingt

El Shaddai komt gospel zingen bij Huizen Zingt

  Cultureel

Meezingen in Kruiskerk

HUIZEN Gospelkoor El Shaddai is zondagavond 31 maart te gast in de Kruiskerk aan de Naarderstraat tijdens Huizen Zingt. Naast het optreden is er ook ruimte voor een korte overdenking. De bekende dominee Paul Visser uit Amsterdam neemt deze voor zijn rekening.

Het Lopikse gospelkoor El Shaddai is geen onbekende in Huizen: het trad al eerder op met onder andere 'The Young Messiah' van Tom Parker. Organist tijdens Huizen Zingt is Bert Moll. De bijeenkomst begint rond 18.50 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur.

Overdenking

Huizen Zingt vindt zes tot acht keer per jaar plaats in de Kruiskerk in Huizen en is gratis toegankelijk. Wel is er een collecte. Het doel is om te genieten van muziek en zang, maar ook om te luisteren naar bekende voorgangers uit heel Nederland. Zij begeleiden de bijeenkomsten met een korte overdenking. Voorloper van Huizen Zingt is het Uur voor Iedereen dat in de jaren negentig door de Kruiskerk, De Akker (nu Oosterlichtkerk) en het toenmalige 3-in-1 georganiseerd werd.

Drempel laag

Dat was een bijeenkomst die niet alleen bedoeld was voor kerkgangers, maar juist voor iedereen. Om de drempel laag te houden wordt er nog steeds geen entree gevraagd. De collecte is er om de onkosten te dekken. Elke keer treedt een ander koor op.

Paasconcert

De volgende Huizen Zingt is rond Pasen. Vrijdag 12 april is er een speciaal Passie-Paasconcert in de Kruiskerk. Het bekende koor Deo Juvante treedt dan op. Zondag 5 mei is er een Bevrijdingsconcert met het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor.

De volledige jaaragenda van Huizen Zingt staat op www.huizenzingt.nl.

Meer berichten