Prinses Irene laat het publiek dansen.
Prinses Irene laat het publiek dansen. (Foto: Prinses Irene)

Stilzitten lukt niet tijdens dansconcert Irene

  Cultureel

HUIZEN - Of stilzitten nog lukt is de vraag. Het harmonieorkest Prinses Irene speelt zaterdag 13 april dansmuziek in het Muziek Centrum van de Omroep in Hilversum.

Stukken die gespeeld worden zijn onder andere 'Hounds of Spring' van Alfred Reed, 'Danzón' van Arturo Márquez en 'Hispania' van Oscar Navarro. Verder wordt het bekende Ierse Riverdance gespeeld.
De danzón is de officiële muzieksoort en dans van Cuba. 'Hispania' staat in het teken van de flamenco. Bijzonder aan het concert is dat het orkest wordt begeleid door dansers. Ook komt een pianiste.

Zangeres
Ook de kleinere stukken staan in het teken van de dans: klezmer, pasodoble, Noorse dans, rag. Tijdens het concert treedt zangeres Bregje Knoop op met 'A night like this' en 'Girl from Ipanema'.
Het concert vindt plaats op zaterdag 13 april vanaf 20.00 uur in het Muziek Centrum van de Omroep in Hilversum (Heuvellaan 33). De zaal gaat 19.30 uur open. Kaarten kosten 15 euro (via www.prinses-irene.nl) en aan de kassa 17,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Leden

Het harmonieorkest van Prinses Irene staat onder leiding van Joop Boerstoel en is sinds 1945 actief in Huizen. De vereniging heeft nog diverse andere onderdelen: Princess Brass, Clarinet Choir, Flute Choir Silversound en leerlingensembles. Prinses Irene kan nog nieuwe leden gebruiken.

Voorjaarsconcert

Kennismaken met Prinses Irene kan ook al zaterdag 6 april tijdens het voorjaarsconcert in het eigen verenigingsgebouw aan de IJsselmeerstraat 5a in Huizen. Om 20.00 uur treden het Clarinet Choir, Flute Choir en Princess Brass op.

Meer berichten