Juniorversie Theaterroute brengt Huizer geschiedenis naar leerlingen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Muisstil luisteren de leerlingen naar de molenaarsvrouw.
Muisstil luisteren de leerlingen naar de molenaarsvrouw. (Foto: Bob Awick)

Juniorversie Theaterroute brengt Huizer geschiedenis naar leerlingen

  Cultureel

HUIZEN - Trots en een tikkeltje ontroerd staat regisseur en vader Johan Verheij vrijdagmiddag in theater De Boerderij. Daar sluit hij met de acteurs en 84 leerlingen, waaronder zijn eigen kind, van de Dr. Maria Montessorischool de eerste juniorversie van zijn Theaterroute af. En die is succesvol. "Het klopte wat ik bedacht had, het werkte. Als je theater niet naar de kinderen toe brengt dan komen ze er niet."

Een enkeling is weleens naar musical The Lion King geweest, maar daar blijft de kennismaking met theater dan wel bij. Elkaar speels duwend, af en toe joelend, wandelen de leerlingen van de groepen 7 en 8 door de straten van Huizen.

Voorop gaat een gids van de volwassen versie van de Theaterroute die nu al voor het derde jaar in Huizen gehouden wordt. Vorige week kwamen vijf avonden lang 220 bezoekers per avond naar Huizen om daar in bijzondere locaties te genieten van voorstellingen over de geschiedenis van Huizen.

Wat initiatiefnemer en regisseur Verheij betreft komen daar volgend jaar diverse middagen bij waarop scholieren ook een deel van de route kunnen lopen. Hij merkte dat de afgelopen jaren al vaker kinderen meekwamen naar de avondvoorstellingen. En ook doen er leerlingen mee aan de theaterstukken die hij speciaal schrijft voor de Huizer Theaterroute, zoals Veerle, Livia en Madelief.

Anne Frank
Gids Tineke Mathijssen loodst hen en de rest van groep 7 een woonhuis aan de Visserstraat binnen. Uit de geluidsboxen midden in de woonkamer klinkt ineens een toespraak van Adolf Hitler. Het levert wat gegiechel op. De kinderen schuiven onrustig op de banken. Totdat actrice Lara Coret opkomt met Jodenster op haar jurk. "Hé, Anne Frank", roept een leerlinge.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>