Foto: Historische Kring Huizen

Avondwandeling Historische Kring Huizen

  Cultureel

HUIZEN Historische Kring Huizen organiseert vrijdag 26 april weer een wandeling over landgoed Oud Naarden.

Van het verdronken stadje Oud Naarden dat in 1350 is verwoest, is na zo veel eeuwen niets meer te vinden. De naam Oud Naarden is gebleven en dan denken we niet alleen aan de voormalige speeltuin, maar ook aan het nabijgelegen landgoed met dezelfde naam.

Landgoed
Na de verwoesting van de stad stichtten enige monniken een klooster. Vervolgens is op dit gebied een landgoed tot ontwikkeling gekomen, waarvan alleen de boerderij aan de Oud Huizerweg nog herinnert. In het gebied dat nu vooral uit bos bestaat, zijn nog sporen te vinden uit die vroegere periode.

Tijdens de wandeling laat de gids sporen zien die herinneren aan het verleden van het landgoed. Waaronder sporen uit activiteiten die in de Tweede Wereldoorlog hier plaatsvonden, zoals de nog aanwezige fundamenten van afweergeschutopstellingen.

Opgave
Verzamelen om 19.00 uur per fiets bij Theehuis Bos en Hei aan de Oud Huizerweg 30, 1411 GZ in Naarden. Deelname kost € 3,-, leden gratis. Voor opgave en informatie: info@historischekringhuizen.nl of 035-5260580.

Meer berichten