Clous van Mechelen en Nol van Bennekom met liedjes van Tol Hansse.
Clous van Mechelen en Nol van Bennekom met liedjes van Tol Hansse.

Tol Hansse komt tot leven in Huizer Café

  Cultureel

HUIZEN - Tol Hansse komt tot leven in het Huizer Café dat dinsdag 21 mei om 20.00 uur weer plaatsvindt bij het kleine theater van Toneelvereniging Ontwaakt aan de Bakboord 70. Het Huizer motto is 'En het bleef maar waaien', naar het gelijknamige lied over drie matrozen.

Met een gloednieuw theaterprogramma vol komische liedjes brengt de veelzijdige componist, pianist, saxofonist en acteur Clous van Mechelen zanger/muzikant Tol Hansse tot leven. Hij bestijgt het toneel van het Huizer Café samen met bassist Nol van Bennekom.

Cabareteske
Het is een cabareteske voorstelling geworden met tal van amusante anekdotes uit de lange en zeer afwisselende loopbaan van Clous van Mechelen, waarin de zangcarrière van de in 2002 overleden Tol Hansse een belangrijke rol speelde.

Wat velen niet weten is dat Clous van Mechelen de componist is van het repertoire van Tol Hansse. Ook is hij de producer van vier langspeelplaten en een cd die hij samen met Tol maakte.

'Big City'
'Big City' was de grote hit, maar ook 'Achter de Rododendron' en 'Zes Planken'. Clous en Tol kwamen elkaar tegen op het conservatorium, Tol trompet en Clous klarinet. Beiden haalden zij met de hakken over de sloot hun conservatoriumdiploma en dat schiep een band.

Samen begonnen ze rockband The Sharks, waarmee ze maandenlang Frankrijk en Duitsland onveilig maakten. Daarna speelden ze nog wat in nachtclubs in Amsterdam. Toen werd het ieder voor zich.

lp
Vele jaren later zocht Tol een componist voor zijn teksten en dacht gelukkig nog eens aan Clous, die juist met De Butlers een hitje had gescoord met 'De Chinees doet veel meer met vlees'.
Willem van Kooten - Joost den Draaier - vond de demo's die Clous en Tol maakten apart genoeg voor de eerste lp.

Meer berichten