Afbeelding
Foto: Muziek in Huis

Muziek in Huis nu ook in De Bolder

Cultureel

HUIZEN - Het Orzán Trio geeft zondag 19 mei om 14.30 uur een concert in Verpleeghuis De Bolder aan de Akkerweg 57. Het concert is in het Knooppunt en duurt 60 minuten. De entree is 6 euro, inclusief koffie. Een half uur voor aanvang van het concert wordt koffie en thee geschonken.

Het Orzán Trio, bestaande uit Alfonso Manzanera Rojo - klarinet, Marco Danesi - klarinet, Leire Ruiz Garcia - klarinet, brengt een gevarieerd programma met werken van onder anderen Couperin, Corelli, Mozart en Gershwin.

Muziek in Huis
Het programma duurt één uur, zonder pauze. Het optreden is op verzoek van De Bolder georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.

Het Orzán Trio is een klarinettrio dat in 2014 te Amsterdam is opgericht door oud-studenten van het Conservatorium van Amsterdam: Marco Danesi (Italië), Leire Ruiz Garcia (Spanje) en Alfonso Manzanera Rojo (Spanje).

Conservatorium
Zij kregen daar les van Hans Colbers, Harmen de Boer and Arno Piters. Daarnaast hebben Marco, Leire en Alfonso lessen gevolgd aan het conservatorium van Gent, The Juilliard School in New York en het conservatorium van Sevilla in Spanje.

De musici hebben gespeeld in verschillende orkesten en projecten als het Orquesta Sinfonica Conjunta de Sevilla, het ASKO Schoenberg Ensemble, het Nationaal Jeugd Orkest en het Schleswig Holstein Festival Orkes.

Repertoire
Ook hebben ze deelgenomen aan masterclasses van bekende klarinettisten als Ralph Manno, Vicente Alberola, Eric Hoeprich en Olivier Patey. Sinds 2015 treedt het Orzán Trio ook op voor het concertpubliek van Muziek in Huis. Het repertoire omvat klassieke muziek, jazz en populaire stukken.

Uit de krant

!